Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Rusya'danSuriye'ye yönelik açıklamalar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-07-2013 14:05 - 759 Okunma

 Bugün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası bir açıklama yapan Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Jamil, Rusya ile Suriye arasındaki Suriye hükümeti için S-300 uçaksavar füze sistemlerinin alımı ile ilgili anlaşmanın yürürlülükte bulunduğunu belirtti.

İtar Tass Ajansı’nın bir sorusuna cevap veren Jamil, “Rusya ile Suriye arasındaki silah alımına yönelik anlaşma geçerliliğini koruyor. Anlaşmalar yürürlülükte olmaya devam ediyor” dedi.
           
Öteyandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye hükümeti ile muhalif grupların ortak çabasıyla tüm teröristlerin bu ülkeden kovulmasının Cenevre-2 uluslararası konferansın ana maddesi olması gerektiğini açıkladı.

Moskova’da Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Camil ile görüşen Lavrov, Suriye’deki krizin askeri çözümü bulunmadığını kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı, bu ülkenin hükümetine ve muhalefetine, Cenevre bildirgesinin uygulanması için uluslararası konferansa ilişkin Rusya-ABD girişimini ön koşulsuz olarak kabul etme çağrısında bulundu.

Suriye Başbakan Yardımcısı Camil ise rejimi devirmek için atılan askeri ve politik adımların başarısızlığa uğradığını kaydetti.
Bugün bir açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un sözlerine göre, Moskova Suriye’nin tüm muhalif güçlerin uluslararası konferansa katılmasına yönelik ikna çalışmalarına devam ediyor.

Diğer yandan Ria Novosti’nin haberine göre, Lavrov Moskova’daki Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Jamil ile yapacağı görüşme öncesinde yaptığı konuşmada “Biz Suriye’deki tüm muhalif güçleri 30 Temmuz’da Rusya ile Amerika’nın girişimleri ile düzenlecek olan uluslararası konferansa katılmaya ikna etmeye çalışıyoruz” dedi.

Uluslararası konferansın ana konusunun iki yılı aşkın süredir kanlı çatışmaların sürdüğü Suriye’deki durum olması bekleniyor. Lavrov bu arada Suriye’de askeri yöntemlerle barışın sağlanmasının imkansız olduğunı bir kez daha tekrarladı. Ona göre, Rusya bu fikri herkese ulaştırmak istiyor.

Rusya Dışişleri Bakanı ayrıca Birleşik Koalisyon dahil bazı Suriyeli muhalif grupların uluslararası konferansın gerçekleşmesine maalesef ilgi duymadıklarını sözlerine eklerken, “Biz koalisyonun mevcut konumundan vazgeçmesi için çaba gösteriyoruz” dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-07-2013 14:05 - 759 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
07-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım