Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Rusya’dan AB’ye darbe
Rusya’dan AB’ye darbe Rusya’nın AB’ye uyguladığı karşı yaptırımlar etkili oldu. Bu nedenle AB’nin Rusya’ya ihracatı yüzde 12 geriledi. Türkiye ise AB’nin ithalatının en fazla arttığı 3. ülke oldu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-01-2015 16:40 - 720 Okunma
Euro Bölgesi’nde 2014 yılının Kasım ayında dış ticaret fazlası Almanya’nın etkisiyle beklentilerin üzerinde gerçekleşerek 20 milyar Euro oldu. Avrupa Birliği’nde (AB) ise 10.1 milyar Euro dış ticaret fazlası gerçekleşti. 
2014 yılının Ocak-Ekim aylarını kapsayan dönemde önceki yılın aynı dönemine göre AB’nin ihracatını en fazla artırdığı ülke yüzde 11’le Çin, yüzde 10’la Güney Kore ve yüzde 6 ile de ABD oldu. Birliğin aynı dönemde ithalatının en fazla arttığı ülke ise yüzde 9’la Güney Kore oldu. Bu ülkenin ardından, yüzde 8 artışla Çin ve yüzde 7 artışla Türkiye sıralandı. 
Birliğin söz konusu dönemdeki ihracatında en çok azalma yüzde 20 ile İsviçre’de oldu. Bunu Ukrayna krizleri sebebiyle karşılıklı yaptırımların uygulandığı Rusya izledi. Birliğin Rusya’ya gerçekleştirdiği ihracat yüzde 12 azaldı. Rusya’nın ardından yüzde 8 gerilemeyle Brezilya geldi.
 
Ayrıca AB’nin Rusya’dan ithalatı yüzde 9, Norveç’ten ithalatı yüzde 7 ve Brezilya’dan ithalatı da yüzde 5 geriledi. AB’ye üye ülkeler arasında söz konusu dönemde en fazla ticaret fazlası veren ülke 183.6 milyar Euroyla bölgenin lokomotifi Almanya oldu. Bunu 50.6 milyar Euroluk dış ticaret fazlası veren Hollanda ve 33.6 milyar Euro fazla veren İtalya izledi.
 
Aynı dönemde, en fazla dış ticaret açığı veren ülke ise 114.5 milyar Euro ile İngiltere olarak belirlendi. İngiltere’yi 60.5 milyar Euro açıkla Fransa, 21.5 milyar Euro açıkla İspanya ve 17.4 milyar Euro açıkla Yunanistan takip etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-01-2015 16:40 - 720 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım