Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Rusya’nın müzakere planı ilerliyor, Suriye Rejimi “muhaliflerle görüşmeye hazırız” dedi
Suriye rejimi, Rusya'nın girişimiyle başlatılması planlanan müzakereler kapsamında Suriyeli muhaliflerle görüşmeye hazır olduklarını bildirdi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-12-2014 22:17 - 618 Okunma
Suriye Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın ortaya koyduğu yönetimle muhalefeti bir araya getirme girişimini kabul ettiğini ve muhaliflerle bir araya gelmeye hazır olduğunu duyurdu. BM de Suriye'de siyasi çözüme yardımcı olacak her türlü girişimden memnuniyet duyacağını açıkladı.
 
Sputnik'te yer alan habere göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı, açıklamasında "Suriye, ülkedeki krize bir çıkış yolu bulmak ve Suriye halkının beklentilerine cevap vermek adına Moskova'da düzenlenmesi öngörülen hazırlık istişare toplantılarına katılmaya hazır" ifadelerini kullandı.
 
Suriye topraklarındaki "terörle mücadeleyi" devam ettireceğini kaydeden Dışişleri Bakanlığı, Moskova'daki ön görüşmelerin hedefinin "Suriyeliler arasında dış müdahalesiz diyalog kongresi düzenlenmesi" olduğunu kaydetti.
 
BM'DEN RUSYA'NIN SURİYE PLANINA DESTEK
 
Birleşmiş Milletler, Rusya'nın Suriye'deki iç savaşı sonlandırmak amacıyla Ocak ayında Moskova'da yönetim ve muhalefeti bir araya getirme düşüncesini desteklediğini açıkladı.
 
BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon Sözcülüğü'nden Anadolu Ajansı'na yapılan açıklamada, Rusya'nın başlattığı girişimi takip ettikleri kaydedildi. Açıklamada, BM'nin savaş nedeniyle 'yıkılmış' Suriye'deki krizi sonlandıracak siyasi çözümün bulunmasına yardımcı olacak ve şiddeti azaltacak her türlü inisiyatifin memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır Lukaşeviç, 20 Ocak'tan sonra Moskova'da gerçekleştirmeyi planladıkları müzakerelere önce Suriye muhalefeti temsilcilerinin davet edileceğini, daha sonra görüşmelere hükümet temsilcilerinin de dâhil edileceğini söylemişti.
 
SURİYELİ MUHALİFLER KAHİRE'DE
 
Suriye krizinin çözümünde rol oynamak isteyen Mısırlı yetkililer, ülkeyi ziyaret eden Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi Bahra ile görüşecek. Görüşülecek konuların başında Moskova ve Kahire'de düzenlenmesi öngörülen iki toplantı var.
 
Mısırlı yetkililerden görüşmelerin içeriği ile ilgili açıklama gelmezken Anadolu Ajansı'na konuşan Mısırlı bir diplomat, Mısır'ın Suriye'deki krizin çözümüne ilişkin birtakım önerileri olduğunu ancak bu önerilerin somut bir hale gelecek kadar olgunlaşmış olmadığını ifade etmişti.
 
Hadi Bahra başkanlığındaki SMDK heyetinde koalisyonun üyeleri Bedir Camus ve Semira Mesalme de yer alıyor. Suriye yönetimi, 17 Aralık'ta Beşar Esad'ın kuzeni olan İmad Esad başkanlığında bir heyeti Mısır'a göndermişti. Bu ziyaretten günler sonra Suriye'nin içinden Yerel Devrim Koordinasyonları'nı temsil eden bir başka heyet Mısır'a giderek Dışişleri Bakanı Şükri ile görüşmüştü.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-12-2014 22:17 - 618 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım