Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Şam'a 800 Ton İnsani Yardım
Yardımlar Suriye Kızılay'ına devredildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-09-2012 11:22 - 949 Okunma

 

  Rusya Acil durumlar Bakanlığı’na ait uçakla Suriye’ye insani yardım malzemesi ulaştırıldı. Rusya Olağanüstü Durumlar Bakanlığı İtfaye-kurtarma güçleri dairesi müdür yardımcısı acil müdahale grubu başkanı Aleksandr Bogdanov, uçağın Şam havalimanına iniş yapmasından sonra Rusya’nın Sesi Radyosu muhabirine verdiği demeçte bunun ardından diğer seferlerin yapılacağını bildirerek şunları söyledi:
 
Bugün Şam saati ile saat 9.35-te Rusya Olağanüstü Durumlar Bakanlığı’na ait olan uçak Şam havalimanına iniş yaptı. Bu uçakla çocuk maması, et ve balık konserveleri ve şeker olmak üzere ülkedeki gelişmeler sonucu zarar gören Suriyeliler için 38 ton yardım malzemesi ulaştırıldı. Yarın Rusya Olağanüstü Durumlar Bakanlığı’na ait diğer bir uçakla Suriye’ye yeni bir parti insani yardım malzemesinin ulaştırılması bekleniyor. Bundan başka Ekim başlarında üçüncü seferin gerçekleştirilmesi planlanıyor. İnsani yardım alan tarafla üçüncü seferin tarihi konusunda görüşmeler sürdürülüyor.
 
Rusya Olağanüstü Durumlar Bakanlığı Uluslararası faaliyetler dairesi müdürü Yuriy Brajnikov Rusya’nın Sesi radyosuna verdiği demeçte Suriye’ye ulaştırılan gıda maddelerinin devlet rezervlerinden alındığını bildirerek şunları söyledi:
 
“Suriye’ye yetişkinler ve çocuklar için kaliteli gıda maddeleri getirildi. Şimdi Suriye’de gıda maddeleri kıtlığı yaşanıyor. Getirilen yardım malzemesi Suriye Kızıl Ay Derneğine devrediliyor. Bu örgüt, Suriyelilerin ihtiyaçlarını iyi biliyor. Bunun için daha önce olduğu gibi bu aşamada bu örgüt ile işbirliği yapıyoruz. İkinci uçakla da benzer yardım malzemeleri ulaştırılacak.”
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda Rusya’nın Sesi radyosu muhabirine verilen bilgiye göre Suriye’de kriz başladıktan sonra Rusya Olağanüstü Durumlar Bakanlığı kanalı ile Şam’a 800 ton insani yardım malzemesi ulaştırıldı. Daha önce Suriye Kızıl Ay Derneği’ne çadır, bataniye, mutfak eşyaları, hafif mobilya, çocuk maması ve gıda maddeleri devredildi.
 
Avrupa uluslararası işbirliği, insani yardım ve krizlere tepki komiseri Kristalina Georgiyeva daha önce Rusya Olağanüstü Durumlar Bakanı Vladimir Puçkov ile görüşürken Rusya ve Avrupa Birliği tarafından Suriye’ye gösterilen insani yardımın politika dışında bulunması ve Rusya ile Avrupa Birliği’nin omuz omura vererek dostlar gibi faaliyet yürütmeleri gereğine işaret etti. Rusya Doğu Araştırmaları Enstitüsü Arap araştırmaları Merkezinden uzman Boris Dolgov, Rusya tarafından gösterilen yardımın asıl bu şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:
 
“Bu yardımdan amaç Suriyelileri desteklemektir. Malum olduğu gibi başlıca olarak Batı tarafından Suriye’ye tek yanlı ekonomik yaptırımların uygulanması sonucunda Suriye halkı şimdi acı çekiyor. Bu yaptırımlar tamamen esassız olarak uygulanıyor. Çünkü Suriye’de krizin devam etmesinin başlıca nedeni, hükümet karşıtı silahlı grupların eylemleri ve bu güçlere dıştan gösterilen yardımdır. Ekonomik yaptırımlar başlıca olarak sivilleri olumsuz etkiliyor, İnsani yardım da Rusya’nın Suriye halkına gösterdiği desteğin belirtisidir.”
 
Değişik verilere göre 2 milyon kadar Suriyeli gıda maddelerine ihtiyaç duyuyor. Tıp kuruluşlarında ilaç, pansuman malzemesi ve yoğun terapi donatımı kıtlığı yaşanıyor. Özellikle geçici sığınmacılar arasında salgın hastalıkların başlamasını önlemek için değişik aşılara ihtiyaç bulunuyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-09-2012 11:22 - 949 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım