Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Şam'da bomba yüklü araçla terör saldırısı
Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu ifade ediliyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-04-2013 13:06 - 810 Okunma

 İntiharcı bir teröristin kullandığı bomba yüklü bir araçla bugün Şam’ın Sebi Bahrat Meydanı ile Şeyh Bender Bölgesi arasında kendini havaya uçmasıyla bölgede bulunan vatandaşlar ve yol geçenlerden çok sayıda kişi şehit ve yaralı düştü.



Şam İl Sağlık Müdürü Adil Mansur SANA’ya açıklamasında; patlama sonucunda Şam’ın muhtelif bölgelerindeki özel ve devlet hastanelerine 14 vatandaşın cesedine ilaveten bir torba dolusu ceset parçaları ulaştığını söyledi. Mansur ayrıca aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 146 yaralının hastanelere kaldırıldığını ifade ederken, bazılarının ağır durumda olduklarını söyledi.

İl Sağlık Müdürü; hain ve korkak bombalı eylem neticesinde yaralanan vatandaşlara gereken her türlü tıbbi müdahalenin yapılması amacıyla hastane ve sağlık merkezlerinde olağanüstü duruma geçildiğini açıkladı.

Patlama yerine giden SANA muhabiri; patlama sonucunda bölgede bulunan Selim Buhari İlköğretim okulu, Bueyra Camisi, vatandaşların evleri, yol geçen ve park halindeki onlarca araçta büyük maddi hasarların meydana geldiğini aktardı. Muhabir ayrıca patlama yerinde büyük bir yangının meydana geldiğini ekledi.

Suriyeli kanların akıtılmasında ortak olan bazı medya kanallarının iddia ettikleri gibi bölgede her hangi bir silahlı çatışmanın olmadığını belirten muhabir; güvenlik güçlerinin bölgeden vatandaşları uzaklaştırmak ve daha fazla kurbanların gitmesini önlemekle birlikte itfaiye ve ilk yardım ekiplerinin yolunu açmaları için amacıyla havaya ateş açtıklarını ifade etti.

Muhabir hain ve gaddar teröristlerin gerçekleştirdikleri intiharcı eylemin sivil vatandaşların yoğun oldukları bir bölgede meydana geldiğine işaret ederken, yaralı ve şehitlerin arasında kadın ve çocukların bulunduğuna dikkat çekti.

Patlamanın olduğu bölge sakinlerinden bir vatandaş SANA’ya açıklamasında; intiharcı teröristin bölgede bulunan ilköğretim okulundan öğrencilerin çıkış saati ve namaz kılacak vatandaşların camiye gidiş saatlerini seçerek vahşetini gerçekleştirdiğini söyledi. Vatandaş, bu çirkef terör eyleminin hain ve kiralık teröristlerle birlikte onları destekleyen yada terörlerine sessiz kalan tarafların nezdinde olduğunu ekledi.

Bölgedeki Selim Buhari İlköğretim Okulunun boşaltılması sırasında öğrencilerin bölgeden uzaklaştırılmasına yardım etmeye çalışan bayan Semar; patlama neticesinde adeta okulda bir depremin meydana geldiğini söyledi. Semar; bazı öğrencilerin okul sıralarında şehit olduklarını belirterek, patlamayla birlikte öğrenciler arasında büyük bir panik ve dehşetin yaşandığını ifade etti.



Okul hademelerinden bir vatandaş; başından aldığı ve kanayan yarasına rağmen tüm öğrencilerin okuldan çıktıklarından emin olmadan okulu terk etmeyi reddetti. Hademe yarayan kanasını eliyle kapatırken, tüm öğrencileri patlama sonucunda okul yada civardaki binalarda meydana gelebilecek yıkımlardan uyarmaya çalıştı.

Öte yandan okuldaki çocukları için patlama yerine gelen annelerin gözlerinden dökülen yaşlar ve yüz ifadeleri terör ve onları destekleyenlere karşı öfkelerini yansıtırken, gördükleri dehşet verici manzarayı hiç bir şekilde unutamayacaklarını ifade ettiler. Anneler, teröristlere herhangi bir şekilde yardım edenlere lanet yağdırarak onları kesinlikle affetmeyeceklerini ifade ettiler.

Patlamadan geriye kalanlar

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-04-2013 13:06 - 810 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım