Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Sanatıyla insanları hakka davet ediyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-02-2013 17:27 - 1360 Okunma

Gürcistan'ın tanınmış dinadamlarından Ehlibeyt Dergisi Editörü Hacı Rızvan İsmailov, ortaya koyduğu eserlerle dikkat çekiyor.
İsmailov, severek yaptığı eserleri ve hayatıyla ilgili şunları söylüyor:
 Allah'ın lütfettiği yetenekle 12 yaşımdan beri resim çizmeye başladım. Çocukluktan beni resime ve şiire yönelten hisler duydum. 1986 yılında Bakü'ye giderek Azim Azimzade Azerbaycan Ressamlık Okulu'nda dört yıl eğitim gördüm. Azerbaycan'ın tanınmış ressamlarından, büyük üstatlardan ders aldım. O yıllardan bu yana çeşitli üslup ve temalarda resimler çizdim. Fakat son yıllarda, Ehlibeyt'ten bize rivayet edilen derin manalı hadis-i şerifleri, Kur'an ayetlerini ve şiirleri tabloya dökme, tasvirle anlatma yolunu seçtim. Son beş yıldır çizdiğim resimlerin esasını dini-felsefi konular oluşturuyor. Bu tablolar bundan dört yıl önce Zeynebiye Basın Sorumlusu değerli kardeşim Kasım Alcan aracılığıyla televizyon programından gündem olmuştu. Mübarek Ramazan ayında yayınlanan programda her gün bir tablo üzerine konuşuyor; Türkiye'den ve diğer ülkelerden yayına katılan izleyicilerle resmin manası üzerine sohbet ediyorduk.

Sözle müziğin birleşmesiyle ortaya ezgi çıkar. Aslında sözle renkleri birleştirmek de bir açıdan ezgidir; müziğin yerini renkler tutuyor. Bu yüzden eserlerimin ekseriyeti şiirle tamamlanmış oluyor. Bu şiir tablonun anlamını ve etkisini güçledirmeye yarıyor. Ya da bir hadisi ya da ayeti tasvir ederken, resme o sözleri de katarak eseri etkili kılmaya çalışıyorum. Bu alanda elliye yakın eserim var. Bu eserleri önümüzdeki dönemde Tahran'da, Tiflis'te çeşitli ülkelerde sergilemeyi planlıyorum. İnşallah Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandığında en çok sevdiğim, en çok değer verdiğim tablomu oraya hediye edeceğim.  

Bu noktada ben tüm yeteneği olan gençlerimizi hatta alimlerimizi Ehlibeyt yolunu anlatan, insanları İslam'a çağıran resimler çizip sergilesinler. Çünkü resim görseldier. Görsel eserlerin insan üzerindeki etkisi işittiklerinden daha yüksektir. Yani resmin etkisi müzikten de kitaptan da kalıcıdır. O halde İslam tebliğinde de resimlerden yararlanmalıyız.

Ben Halkalı'daki Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde büyük tablolar, resimler görüyorum. Şüphe yok ki, o tabloların insanlar üzerinde büyük etkisi vardır. Dünya artık yüksek medeniyet dönemindedir; artık uzay çağındadır. Bizler de İslam kurallarının izin verdiği ölçüde bu alanda faaliyet göstermeli, gelişmelerden geri kalmamalıyız.

Şimdiye kadar üç kitabım yayınlandı. Bir diğeri de baskıya girmek üzeredir. Şiir kitaplarımdan birinin adı "Borçalı Kalbimdir, Aşkım Ehlibeyt" Borçalı kadim Türk topraklarından, kasabalarından biridir. Toprak kalptir, bu toprağın aşkı da Ehlibeyt'tir. Şiirlerimde Ehlibeyt teması ön plandadır.

Geçtiğimiz yıl da Gürcistan'da İslam Abideleri isimli eserim basıldı. Ansiklopedik düzeyde hazırlanan ve çeşitli Ehlibeyt kurumlarının desteğiyle basılan bu kitap "Gürcistan'da İslam Tarihi; Gürcistan'ın İslam Alimleri; Gürcistan'daki Cami, Türbe ve Kabirler" adında üç kısımdan oluşuyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-02-2013 17:27 - 1360 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım