Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Serhat ilimiz Iğdır'da Nevruz coşkusu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-03-2013 12:11 - 903 Okunma

  Iğdır’da 21 Mart Nevruz bayramı büyük bir coşku ile kutlandı.


   Melekli caddesi Şehit Mehmet Çavuş anıtından başlayan Nevruz Yürüyüşü Zübeyde Hanım Bulvarında sona erdi. Burada Atatürk anıtına çelenk koyan Iğdır valisi Ahmet Pek, protokol üyeleri ve vatandaşlar Zübeyde Hanım Bulvarındaki kutlamalara geçtiler.
               Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Kültür Müdürü Osman Engindeniz yaptı. Nevruzun hoşgörü sevgi dolu bir bayram olduğunu yıllardır Iğdır'da geleneksel olarak kutlandığını söyledi.
  Iğdır MHP Milletvekili Sinan Oğan, nevruz bayramının Iğdır’da yıllardan beri Türk adet ve geleneklerine göre Türk dünyasında kutlanan şekliyle kutlandığını, halkın en çok değer verdiği küskünlerin barıştığı eve alınan çerezlerin eşit şekilde gurbette olanlar içinde pay ayırarak paylaşıldığı bir bayram olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu bayram etnik milliyetçiliğin ön plana çıktığı bir bayram değildir.Bu bayram Türk milletinin bayramıdır. Türk milletini kimse bölemez. Bizim tek milliyetçiliğimiz var oda Atatürk milliyetçiliğidir. Bu Bayramı devlet millet kaynaşması içinde kutlayan, birlik beraberliği sağlayan, güzel ortamı sağlayan başta Iğdır valisi Ahmet Pek ve emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.
  Iğdır da Nevruz bayramının finalini kutluyoruz bir haftadan beri bu bayramı kutluyoruz. Evler, bahçeler temizlendi, yedilevinler dağıtıldı, ateşin üzerinden atlandı diyen Iğdır Valisi Ahmet Pek, “bugünde güzel Iğdır halkı birbiri ile bayramlaşacak büyüklerin ellerinden öpülecektir. Iğdır da nevruz candan içten gelen duygularla kutlanan bir bayramdır.  Nevruz bayramı baharın gelişi, barışın kardeşliğin pekiştiği bir bayramdır.Dinimizde Ramazan ve Kurban bayramı var, kültürümüzde de Nevruz bayramı var, bu bayramı var oluşumuzdan beri kutluyoruz.Kendimi bahtiyar hissediyorum Nevruzu Iğdır’da cosku ile kutladığım için." dedi.
   Daha sonra yedilevin ve kırmızıya boyanmış yumurta vatandaşlara dağıtıldı. Vali Ahmet Pek, Milletvekili Sinan Oğan, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Arslan, Jandarma alay komutanı Erdem Yılmaz, Rektör İ.Hakkı Yılmaz Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, Vali yardımcısı Şenol Kaya, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır temsilcisi Asmian Aliyev  ve vatandaşlar yumurta tokuşturdular. Ateşin üstünden atladılar. Örste Demir dövdüler. Daha sonra halkoyunları ekipleri gösterilerini sundular.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-03-2013 12:11 - 903 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım