Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Seyyid Hasan Nasrullah’tan Çok Önemli Açıklamalar: İsrail’in Tüm Nükleer Tesisleri ve Başlıklarının Listesi Elimizde
Hizbullah Genel Sekreteri, İsrail’in nükleer tesisleri ve nükleer başlık depolarının tam listesi elimizdedir, dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-03-2016 08:01 - 546 Okunma

Seyyid Hasan Nasrullah konuşmasına şöyle devam etti: İsrail rejimi savaşın kendisine çok ağıra mal olacağını iyi biliyor. İsrail’in Lübnan’a yapacağı her saldırı maceracı bir tutum olup oldukça maliyetli ve sonucu belirsiz olacaktır.

İsrail Amerika’nın izni olmadan saldıramaz

Hizbullah Genel Sekreteri konuşmasına şöyle devam etti: İsrail Amerika’nın onayı olmadan savaşa giremez. Geçmiş tecrübeler de şunu gösteriyor ki 2006 yılındaki savaş Amerika’nın önceki Cumhurbaşkanı Corc Bush’un isteği üzerine, Ortadoğu’nun haritasının değiştirmek amacıyla başlatıldı. Obama devletinin savaş izni vermesi çok uzak bir ihtimaldir; çünkü bu devlet görev süresinin sonuna yaklaşmaktadır.

Bazı Araplar, İsrail, bazı kurumlar ve casuslar için çalışmaktadır ki bu kurumlar malumdur.

Direniş füzeleri İsrail’in her noktasını vurabilir

Seyyid Hasan Nasrullah konuşmasına şöyle devam etti: İsrailliler, direnişin elinde faal halde bulunan bir şok füzenin olduğunu ve bunların işgal altındaki Filistin topraklarının her noktasına ulaşabileceğini biliyorlar.

Biz, toprak, millet ve vatandaşlarımızın korunmasını hedefleyen bir savaştan söz ediyoruz. Nitekim İsrail altyapıları yok etmekten ve Lübnan’ı 300 yıl öncesine döndürmekten söz ediyor, biz de zayıf olmadığımızı vurguluyoruz.

Tek sorun Hayfa’daki amonyak ambarları değildir, orada başka fabrikalar da var.

Anlaşılan o ki İsrail, Arap devletlerinden bazı garantiler ve sözler almıştır ve ya Arap rejimlerine hüsnü zanda bulunuyor ve onların gerçek füzelerle İsrail’e saldırmayacağından emin. Bu yüzden petrokimya fabrikaları, biyolojik merkezler, nükleer tesisler, nükleer atık ambarları ve nükleer başlıkları şehirlerin içinde veya yakınında yapıyor ve bunlardan bazıları şehirlere bitişik durumda.

Eğer İsrail bizim altyapılarımıza saldırırsa biz de bunları hedefimize alırız; biz düşmana karşı koymak için her hedefi vurabiliriz.

Faraza biz bu hedefleri vurursak Siyonist rejim nereye gidecektir. Bu merkezler şehirlerin içinde olduğuna ve bizim de onları vurma hakkına sahip olduğumuza göre, İsrailliler bunun hesabını yapıyorlardır.

Filistin içindeki her hedefi vurabiliriz

Seyyid Hasan Nasrullah konuşmasının devamında şu uyarılarda bulundu: Lübnan aleyhine başlatılacak her savaşa hiçbir zaman sınırlaması ve kırmızıçizgi olmadan gireriz. Direniş, İsrail ve bazı Arap ülkeleri tarafından hedefe konmuş durumdadır. Biz Allah’a tevekkül ederek ciddi bir şekilde çalışmaktayız, ama savaş ihtimalini uzak görüyoruz… elbette biz işgal altındaki Filistin topraklarının her noktasını vurabiliriz.

Rusya güçlerinin Suriye’den çekilmesi

Hizbullah Genel Sekreteri Rusya’nın güçlerinin bir bölümünü Suriye’den çekme kararı hakkında isr şunları söyledi: Dünya genelinde bazıları, Rusya’nın Suriye’ye girme konusundaki kararını beklenmedik bir hamle olarak nitelendirdiler; ama bu konu Suriyeli ve İranlı yetkililer tarafından incelenmişti ve bizim bundan haberimiz vardı. Putin Suriye’ye girme kararı aldığında bu konu Suriye ve İran için beklenmedik bir karar değildi, bu en üst düzeyde incelenmişti.

Rusya güçlerinin büyük bir bölümünü Suriye’den çekti. Rusya, kaybedilen toprakların geri alınması ve dengelerin değiştirilmesi için Suriye ordusuna ve direniş hattına yardım etmek için güçlerinin bir kısmını Suriye’ye soktu. Ama Türkiye Rus savaş uçağını düşürünce Rusya hiçbir Türk uçağının Suriye hava sahasına giremeyeceğini ilan etti. Türkiye ve Rusya arasında bir çatışma çıkma ihtimali vardı. Bu yüzden Rusya önceden yapılan anlaşmaların aksine Suriye’ye fazladan güçler gönderdi. Türkiye şartlara uyunca sorun giderildi ve şimdilik bu güçlerin Suriye’de bulunmasının bir gerekçesi kalmadı.

Irak, Rusya, Suriye ve İran üst düzey komutanları, dışişleri bakanlıkları ve diğer mesuller arasında yapılan müzakereler sonucu bu ülkelerin temsilcilerinin katıldığı bir operasyon merkezi Bağdat’ta kuruldu.

Rusya ile dorudan irtibat halindeyiz. Ama bu ülkeyle askeri ve siyasi stratejik müzakerelere girmiyoruz. Bizim rolümüz yardım ve işbirliği çerçevesindedir ve bunun dışında da bir iddiamız yoktur.

Amerika’nın Suriye’deki asıl hedefi

Hizbullah Genel Sekreteri şunları söyledi: Amerika kendi ve işbirlikçileri lehine olacak siyasi bir yol peşindedir. Amerika’nın hedefi Suriye nizamını değiştirmek ve bu ülkeye musallat olup onu emri altına almaktır.

İran ve Suriye de siyasi bir çözüm peşindeler, ama karşı taraf şiddetle buna muhalefet etmektidir.

Amerika Suriye’de askeri yolların çözüm olmadığını anlamış durumda ve onun tek çaresi Nusra ve İşid.

Siyasi çözüm dışarıdan Suriye’ye dikte edilmemelidir, bu konu Suriyelilere bırakılmalıdır.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-03-2016 08:01 - 546 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım