Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Şialığı Seçen Büyük İslam Alimi: Büyük Çoğunluk Gadir-i Hum'u Bilmiyor
Ahvaz'da düzenlenen Üçüncü Uluslararası Velayet Sempozyumu'na katılan Dr. Muhammed Ticani Semavi 'Ehlisünnet'in büyük çoğunluğu Gadir-i Hum konusunu yeterince bilmiyor' dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-10-2015 08:55 - 1045 Okunma
Ahvaz'da düzenlenen Üçüncü Uluslararası Velayet Sempozyumu'na katılan Dr. Muhammed Ticani Semavi 'Ehlisünnet'in büyük çoğunluğu Gadir-i Hum konusunu yeterince bilmiyor' dedi.
 
Dr. Ticani sözlerine şöyle devam etti;
 
"Gadir-i Hum'un felsefesi derk eden ve Şia düşüncesinin ayılması için çaba harcayan çok az sayıda insan var.
 
Düzenlenen bu sempozyuma katılmak, sorumluluk isteyen büyük bir vazifedir. Bu hakir, Gadir'i Hum'un tebliği ve halk tarafından tanınması için görevlilere böyle bir sempozyum düzenlemeleri konusunda öneride bulundu. Sempozyuma Ehlisünnet âlimlerinin de katılmasını teklif ettim.
 
Yüce Allah Peygamber'ine (s.a.a) Hz. Ali'yi (a.s) kendisinden sonra Müslümanların rehberi olarak tanıtmasını istediğinde Peygamber (s.a.a) halka hitaben;
 
'Ben kimin mevlası isem Ali'de onun mevlasıdır' buyurdu.
 
Şia öğretisinin tanıtılması için bu tür sempozyumlar düzenlemek zorunluluktur. Temennim, bu mektebe olan bağlılık ve tebliğ aşkı genç nesil tarafından da sekteye uğramadan sürdürülmesi yönündedir."
 
Konuşmasının sonunda Hac faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Müslümanlara başsağlığı dileyen Dr. Ticani;
 
"İnşallah, Yüce Rabbimiz Müminlerin Emiri'nin şefaatini bizlere ve hayatını kaybedenlere nasip eder" dedi.
 
Dr. Muhammed Ticani Semavi Kimdir?
 
1936 yılında Tunus'un Kafsa şehrinde, tanınmış ve inançlı bir ailede doğmuştur. Çocukluğundan dini öğretilere karşı özel ilgi duyan Ticani, genç yaşta kentin imamı olmuş ve imamlığını yaptığı camide tefsir ve fıkıh dersleri vermiştir. Liseyi bitirdikten sonra Fen Fakültesi'nde öğrenimini sürdürerek mühendislik derecesine ulaşmıştır.
 
İlim ve tecrübesini arttırmak amacıyla Mısır, Irak, Lübnan ve Ürdün gibi bazı ülkelere yolculuklar yapmıştır. Ayrıca, hac ve umre ibadetlerini yerine getirmek için birkaç kez Arabistan'a gitmiştir.
 
Bu yolculukları sırasında Ayetullahi'l-Uzma Seyyid Ebu'I-Kasım Hoi ve Ayetullah Şehid Muhammed Bakır es-Sadr gibi Şia'nın büyük şahsiyetleriyle görüşme saadetine erişerek Şiilik hakkında araştırma yapma imkânını bulmuştur.
 
Dr. Ticani, çocukluğunun ardından çeşitli ilim adamlarından dersler almak için batı ülkelerine seferler yaptı. Mısır’da el- Ezher Uleması kendisine orada kalarak değerli ilimlerinden el- Ezher’deki öğrencilere dersler verme isteğinde bulundu, ancak kabul etmedi. Irak’a yaptığı bir yolculuk sırasında Şia ulemasıyla yaptığı sayısız bahislerin ardından Şia mezhebini seçti. Şu anda dünyada Şia mezhebinin tanıtıcılarından sayılmaktadır
 
Dr. Ticani, Araştırmalarında karşılaştırmalı bir metot takip etmiştir ve kitaplarında da genellikle konular bu metotla anlatılmıştır. Getirdiği deliller ise Kuran-i Kerim, Hz. Peygamber’in (s.a.a) sünnetindendir.
 
Daha sonra Tunus hükümetinin baskı ve eziyetlerine maruz kalarak ailesiyle birlikte Paris'e yerleşmiş ve Sorbonne Üniversitesi'nden felsefe dalında doktorasını almıştır. Adı geçen üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapan Tunuslu üstat; Tunus başta olmak üzere çeşitli İslam ülkelerinde eğitimler vermektedir.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-10-2015 08:55 - 1045 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım