Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Sihirli formül yok
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-05-2013 08:34 - 818 Okunma

Başbakan Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Beyaz Saray’da bir araya geldi. 2 saati aşkın görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen liderler, Beşar Esad'ın iktidarı bırakması konusunda hemfikir olduklarını açıklarken, Cenevre'de yapılması planlanan 'Suriye Ortak Konferansı'nda krizin siyasi çözüme kavuşturulması yönünde çaba sarfedeceklerini söylediler.

7 Mayıs'ta ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Moskova'da bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Suriye'deki krizin çözümü için Cenevre Mutabakatı'nda belirlenen dönüşüm planını esas alan bir uluslararası konferans düzenlenmesi konusunda anlaştıklarını açıklamasının ardından bugün gerçekleşen Erdoğan - Obama zirvesinde de Suriye'de askeri değil siyasi bir çözüme doğru gidildiğine ilişkin işaretler vardı.

 Obama, "Ruslarla Cenevre’de görüşmelere devam edeceğiz" derken, Erdoğan, Cenevre’nin devamı olarak neleri değerlendireceklerini konuşacaklarını belirterek, "Rusya ve Çin’in bu işin içinde olması önemli" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rusya, İran’ın Suriye konferansına mutlaka katılması gerektiği konusunda ısrar ediyor. Perşembe günü gazetecilere bu tür bir açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Etkinliğe, geçen sene yapılan Cenevre Konferansı katılımcı listesine göre davet gönderilmesi gerektiğinden eminiz. Tabii ilaveten, İran dahil, Suriye’nin tüm sınır komşuları da davet edilmeli.”dedi.

Lavrov konuşmasında devamla, "Ciddi bir işle uğraşıyorsak, ideolojik ve jeopolitik ihtiraslardan yola çıkmak yerine tüm dış kilit oyuncuları konferans katılımcıları arasında görmemiz gerekir. Suudi Arabistan’ın da tabii ki davet edilmesi lazım.” ifadesini kullandı.
Önümüzdeki dönemde yapılacak konferansın seviyesi konusunda sorulan soruya cevaben bakan, “Ne şekilde anlaşırsak. Üst düzey olmayacak.” dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-05-2013 08:34 - 818 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım