Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Şırnak'ta hain saldırı: 1 yüzbaşı şehit
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Ayvalık Jandarma Karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 yüzbaşı şehit oldu, 4 asker yaralandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-08-2015 12:23 - 949 Okunma
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Ayvalık Jandarma Karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 yüzbaşı şehit oldu, 4 asker yaralandı.
 
Alınan bilgiye göre, gece terör örgütü PKK mensupları 5. Jandarma Sınır Tabur Komutanlığına bağlı karakola roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.
 
Çıkan çatışmada yaralanan Yüzbaşı Ali Alkan, Şırnak Asker Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
 
Yaralı 4 askerin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
 
Saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.
 
Baba evinde yas
 
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Ayvalık Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan’ın Osmaniye’deki baba evine acı haber ulaştı.
 
Osmaniye Garnizon Komutanı Albay Şefik Atak, 30 yaşındaki şehidin Fatih Mahallesi’ndeki kız kardeşinin evinde kalan babası Hasan Alkan’a ve yakınlarına şehadet haberini verdi.
 
Evin bulunduğu cadde girişine Türk bayrağı asıldı. Şehit Alkan’ın 8 kardeşten en küçüğü olduğu, iki yıldır görev yaptığı Şırnak’tan bir yıl önce Osmaniye’ye izinli geldiği öğrenildi.
 
"Yiyecek istemişti, gönderdim, paket henüz ulaşmamıştı"
 
Baba Hasan Alkan, gazetecilere, oğlu ile en son 3 gün önce telefonla görüştüğünü söyledi.
 
Oğlunun, yöresel yiyeceklerden istediğini, hazırladıkları koliyi Şırnak'a gönderdiklerini anlatan Alkan, "Oğlum, vatan uğruna şehit oldu. Onun cennette yeri var. Bu işe bulaşanların Allah belasını versin. Ocaklarına ateş düşsün. Ben bu kadar derim. Allah onları da bu durumlara düşürsün inşallah. En son üç gün önce görüşmüştüm, yiyecek istemişti. Gönderdim, paket henüz ulaşmamıştı" dedi.
 
'Genelkurmay'dan başsağlığı mesajı'
 
Öte yandan Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, dün 22.00'de bölücü terör örgütü mensupları tarafından, Şırnak Beytüşşebap Ayvalık Jandarma Karakoluna roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtildi.
 
Silahlı saldırıya anında karşılık verildiği, çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere üç personelin yaralandığı aktarılan açıklamada, yaralıların helikopterle hastaneye götürüldüğü ifade edildi.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Tedavileri süren yaralılardan durumu ağır olan kahraman personelimiz Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgeye taarruz helikopter kolu sevk edilmiş, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimiz kahraman Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'a Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz."
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-08-2015 12:23 - 949 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım