Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Snowden yine şaşırttı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-07-2013 10:50 - 606 Okunma

  ABD yönetimi hakkında uluslararası arama kararı çıkarıp pasaportunu iptal ettiği için 23 Haziran tarihinden bu yana Rusya‘nın başkenti Moskova'nın Şeremetyevo havalimanı transit yolcu terminalinde gizlenen Edward Snowden, Rus insan hakları örgütlerinin temsilcileriyle biraraya geldi.

New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (Human Rights Watch- HRW) Moskova bürosu yetkililerinden Tanya Lokşina, görüşme sonrası, „Snowden bize Moskova'da kalmak istediğini söyledi“ şeklinde açıklamada bulundu.

'Latin Amerika'ya gidemiyorum‘

Tanya Lokşina, „Bize, ‚Latin Amerika'ya gidemiyorum. Bu yüzden Rusya'da kalacağım‘ dedi“ diye konuştu. HRW, toplantıda çekilmiş bir fotoğrafı medyaya dağıttı. 30 yaşındaki Snowden'in temiz kıyafetler içinde ve sağlıklı görünümü dikkat çekti.

Edward Snowden'in toplantıda Washington yönetiminin kendisini yakalamak için başvurduğu sert önlemleri de eleştirdiği bildirildi. Toplantıya katılanların verdiği bilgiye göre Snowden, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in uçağının aranmasını, 'ABD tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir müdahale' sözleriyle tanımladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov, „Snowden'in Rusya'da kalabileceğini ancak bunun için kişisel olarak başvuruda bulunması ve ABD ile ilişkilere gölge düşürecek herhangi bir faaliyette bulunmayacağına dair söz vermesi gerektiğini“ söyledi.

Putin, Snowden'e sözkonusu koşullu teklifi bu ay başında yapmış, Snowden ise bunun üzerine Rusya'ya yaptığı sığınma başvurusunu geri çekmişti.

'Rus-Amerikan ilişkileri daha da gerilir‘

Snowden'le yapılan toplantıya katılan tanınmış avukatlardan Genri Resnik, „Snowden'in artık ABD'ye zarar veren faaliyetlerde bulunmayacağına dair söz verdiğini“ söyledi.

Alman Federal Meclisi'nin Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz, Rusya’nın Edward Snowden’e sığınma hakkı tanımasının ABD – Rusya ilişkilerini daha da gereceğini söyledi. Polenz, “ABD yönetimi Snowden meselesini sürekli gündemde tutacak” dedi.

ABD'nin hakkında arama kararı çıkardığı Snowden önce Hong Kong'a, oradan da Moskova'ya kaçmıştı. Halen Moskova'nın Şeremetyevo Havaalanı'nın transit bölümünde bulunan Snowden'e Bolivya, Nikaragua ve Venezuela sığınma hakkı tanıdı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-07-2013 10:50 - 606 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım