Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Sonuna kadar Irak halkının ve devletinin yanındayız
Ruhani- İbadi buluşması
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-10-2014 13:34 - 929 Okunma

“İran, terörizmle mücadelede Irak halkı ve devletini sonuna kadar destekleyecektir”

- “Terörizmle mücadele iddiasıyla ittifak oluşturan ülkeler, ilk iş olarak terör örgütlerine giden mali kaynakların kesilmesi için çalışmalılar”

TAHRAN – 21.10.2014- İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, terörizmle mücadelesinde Irak'a her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Ruhani, Tahran'da temaslarda bulunan Irak Başbakanı Haydar El Ebadi ile görüşmesinde bölge barışını tehdit eden terörizm konusunda açıklamalarda bulundu.

Tekfirci terör örgütlerine karşı başarı sağlamada Irak halkı ve devletinin birlik ve beraberlik içinde olmasının önemini vurgulayan Ruhani, “İran, terörizmle mücadelede Irak halkı ve devletini sonuna kadar destekleyecektir. Bu konuda elinden gelen her türlü yardımı yapmaya devam edecektir” dedi.

Terörizmle mücadelede tüm ülkeleri samimi olmaya davet eden Ruhani, “terörizmin bugün bütün bölge ülkeleri için büyük bir sorun olduğunu” kaydetti.

Ruhani, “Terörizmle mücadele iddiasıyla ittifak oluşturan ülkeler, ilk iş olarak terör örgütlerine giden mali kaynakların kesilmesi için çalışmalılar” diye konuştu.

Birbiriyle bağlantılı olan sorunların tüm bölgeyi etkilediğini anlatan Ruhani, terörizmin kökünün kurutulması için tüm bölge ülkelerinin ortak hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

- “Terörizm, bölgedeki tüm ülkeleri tehdit ediyor”

Irak Başbakanı Haydar El Ebadi ise terörizmle mücadelelerine verdikleri destekten dolayı İran halkı ve devletine teşekkürlerini iletti.

El Ebadi, “Terörizm, bölgedeki tüm ülkeler için tehdittir. Bu tehlikeli, ölümcül hastalığı yenmede İran'ın sonuna dek yanımızda yer alacağına inanıyorum” diye konuştu.

Başbakan olarak ilk yurtdışı ziyaretini İran'a gerçekleştirdiğini hatırlatan El Ebadi, “Irak halkı, İran'ın terörizmle mücadeledeki kararlılığını takdirle karşılıyor” dedi.

İki ülke, IŞİD başta olmak üzere tekfirci diğer terör örgütlerine karşı her konuda işbirliği yapacakların açıklamışlardı.

Tahran yönetimi, terör çetesi IŞİD'e karşı mücadelede Irak ordusunun yanı sıra yerel güçlere de yardımda bulunduğunu kamuoyuna duyurmuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-10-2014 13:34 - 929 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım