Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Sudanlı alim: İslam'ın düşmanları Şiiler değil
Tekfirciler ve Siyonistlerdir
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-08-2013 13:02 - 1752 Okunma

Afrika ve Sudan’ın ünlü alimlerinden Sudan Alimler Heyeti Başkanı “Profesör Muhammed Osman Salih” Şia mezhebinin resmi olarak tanınması ve mezhepler arasındaki vahdet ve birliğin sağlanmasının en önemli konulardan biri olduğunu ifade ederek bu konuya özel önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Dolayısıyla içerisinde bulunduğumuz bu hassas dönemde yayınladığı tarihi fetvasıyla İslam dinini yok etmek için yeminli İslam düşmanları ve Siyonist rejime karşı tüm İslam ümmetini vahdet ve birliğe çağırdı.

Profesör Muhammed Osman Salih, Sudan gazetelerinden “Ahbarü’l Yevm” gazetesine verdiği demecinde Sünni ve Şia mezhepleri arasında bulunan % 90’nlık müşterek noktalara değinerek şunları söyledi: “Allah Teala’nın, Kur’an-ı Kerim’deki hitabı tüm Müslümanlaradır. Ve onlar arasında hiçbir fark gözetmemiştir.”

Şeyh Muhammed Osman, demecinde tüm Arap halklarından İran, Türkiye ve Pakistan halklarıyla birlik olmalarını, İslam düşmanlarının İslam mezhepleri arasında ayrılıklar ve tefrika yaratmak için hazırladıkları komploları hayata geçirmelerine izin vermemelerini isteyerek şunları söyledi: “Ehli sünnet ve Şia mezhebi taraftarlarının küfür dünyasının karşısında bir bütün olduklarını bir düşünün, ne kadar büyük bir güç olurlar”  

Şeyh Muhammed Osman, İslam ümmetinin asıl düşmanının Siyonist rejim olduğunu ifade ederek tüm halk ve yetkililerden bölgede Şia korkusu yaratmak isteyen düşmanların karşısında durmalarını ve İslam’ın bir numaralı ve asıl düşmanı olan Siyonist rejimin İslam ümmeti arasında tefrika yaratmasına izin vermemelerini istedi.

Profesör Muhammed Osman Salih, son olarak Şia ve Sünni mezhepleri arasında bulunan ortak noktalara değinerek şunları söyledi: “Ehli sünnet ve Şia mezhepleri arasında % 90’dan fazla ortak nokta bulunmaktadır. Eğer aralarında ihtilaf da olsa bunlar tarihi noktalardadır.”

Profesör Muhammed Osman Salih’in bu tarihi fetvası Vahabi – Selefilerin dünyanın her yerinde Ehlibeyt (Allah’ın selamı onların üzerine olsun) mezhebi aleyhinde tebliğ ve propaganda çalışmalarıyla Müslümanlar arasında tefrika yaratmalarının yanı sıra bir çok ülkede Şia mezhebine mensup Müslümanları katlettikleri bir zamanda yayınlanması dikkate değerdir.

Başta Kuzey Afrika olmak üzere bölge ülkelerinde baş gösteren İslami uyanış dalgasıyla birlikte yeminli İslam ve Müslüman düşmanları çeşitli komplo ve şüpheler aşılayarak öz Muhammedi İslam düşüncesinin tanıtılması ve bilinmesinin önüne geçmek için çaba sarf etmektedirler. Ve ayrıca hazırladıkları farklı plan ve komplolarla İslam ümmetinin bu büyük uyanışını tahrif ederek kendi menfaatleri doğrultusunda kendi amaç ve hedefleri yönüne çekmeye çalışmaktadırlar. Böyle bir atmosferde Kuzey Afrika ve Sudan’da tanınmış ünlü bir alim olan Profesör Muhammed Osman Salih’in böylesine önemli ve tarihi fetvası İslam ümmetinin büyük hareketinin atıf noktası sayılmaktadır. 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-08-2013 13:02 - 1752 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım