Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Süresiz ehliyet dönemi kapandı
Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ömür boyu ehliyet dönemini kapattı. Ehliyetler sınıfına göre 5 ile 10 yılda bir yenilenecek. Yeni ehliyet alma daha da zorlaşacak
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-04-2015 09:17 - 643 Okunma
Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ömür boyu ehliyet dönemini kapattı. Ehliyetler sınıfına göre 5 ile 10 yılda bir yenilenecek. Yeni ehliyet alma daha da zorlaşacak.
 
İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) Başkanı Murat Tekin, yaptığı açıklamada, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğin sürücü kurslarına ilk defa başvuracaklar için 2 yıllık stajyerlik şartı getirdiğini söyledi.
 
Sürücü kursuna başvuran, yazılı ve direksiyon sınavlarında başarılı olan kursiyerin, 2 yıl süreyle stajyer sayılacağını ifade eden Tekin, adayın bu sürede 75 ceza puan hakkı olacağını bildirdi.
 
Tekin, bu sürede ceza puan hakkını dolduran adayın geçici ehliyetinin iptal edileceğini belirterek, bu kişilerin, ehliyet almak için yeniden sürücü kursuna müracaat etmesi gerektiğini kaydetti.
 
EHLİYETLER DEĞİŞECEK
 
Yönetmelikle şu anda verilen 9 ehliyet sınıfının 18'e yükseldiğini ifade eden Tekin, "Bu ehliyetler de artık ömür boyu olmayacak. Otomobil, motosiklet gibi küçük ehliyetler 10, otobüs, kamyon gibi büyük ehliyetler 5 yılda bir değiştirilecek. Sürücüler, sağlık raporu aldıktan sonra ehliyetlerini değiştirebilecek. Böylelikle ömür boyu ehliyet önemi ortadan kalktı" dedi.
 
Tekin, yönetmelik hükümeleri doğrultusunda, ülkedeki 24 milyonun üzerindeki ehliyetlerin 1 Ocak 2016'dan itibaren yenileneceğini belirterek, sürücülerin ehliyetlerini 15 lira karşılığında değiştirileceğini bildirdi.
 
"1 MİLYON KİŞİ SERTİFİKASINI EHLİYETE ÇEVİRMEDİ"
 
Murat Tekin, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün 29 Mayıs 2013'te çıkardığı yönetmelikle ehliyet almaya hak kazananların sertifikalarını ehliyete dönüştürmeleri için 2 yıl süre tanındığını anımsattı. O tarihten bugüne kadar yaklaşık 1,5 milyon sertifikanın ehliyete dönüştürülmediğine dikkati çeken Tekin, "Sertifikası olanlar 29 Mayıs'a kadar trafik daire müdürlüklerine müracaat ederek, bunları ehliyete dönüştürmelidir. Aksi takdirde bu hakları yanacak. Tekrar ehliyet almak için yeniden sürücü kurslarına müracaat etmeleri gerekecek" şeklinde konuştu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-04-2015 09:17 - 643 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
15-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım