Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye: Pilotların Tutuklandığı Doğru
Yanlış olan tek şey, pilotların dört kişi olduğu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-01-2013 22:17 - 949 Okunma

Şam, Halep bölgesinde Suriye ordusunun birkaç Türk savaş pilotunu tutukladığını teyit etti. 

Türk pilotların tutuklandığına dair haber, Suriye’nin hükümet yanlısı El-Vatan gazetesi tarafından ordu kaynaklarına dayanarak verilmişti. Gazete, 4 Türk savaş pilotunun Halep bölgesinde silahlı bir grupla birlikte askeri havaalanına sızmaya çalışırken güvenlik görevlileri tarafından yakalandığını iddia etmişti. İddia, beklendiği gibi Türkiye’de büyük bir ilgiye neden oldu, ancak Genelkurmay Başkanlığı tarafından yalanlandı.
 
Rus radyosu, konuyla ilgili Suriyeli askeri uzman Emekli General Muhammed İsa ile yaptığı görüşmeyi yaynınladı. İşte o sorular ve cepapları:
 
- Medyada çıkan haberlerden Halep bölgesinde 4 Türk savaş pilotunun tutuklandığı ortaya çıkıyor. Bu iddia ne kadar doğru?
 
- Yanlış olan tek şey, pilotların dört kişi olduğu. Aslında daha fazlaydı. Şimdilik net olarak şunu söyleyebileceğim. Durum gerçekten çok ciddi. Bu kişiler gerçekten de Halep’teki hava üssü yakınlarında yakalandı. Pilotlar, silahlı grubun desteğiyle bu üsse sızmak niyetindeydi. Amaçları henüz belirleniyor; şimdilik sadece tahminler yürütülebilir. Muhtemelen, pilotlar uçakları ele geçirip Suriye’nin önemli stratejik noktalarına saldırmayı düşünüyordu. Bazı yoğun nüfuslu bölgelere saldırmayı planladıkları da bir olasılık. Sonra tüm yükümlülük hükümete ve Suriye ordusuna yüklenecekti. Ankara bu bilgiyi yalanlıyorsa yalanlasın, istediğini diyebilir. Fakat bu olay bir gerçek.
 
Birkaç ay önce de Suriye’nin askeri yetkilileri, militanların bir savaş uçağını ele geçirme girişiminde bulunduğunu, girişimin son anda önlendiğini belirtmişti. Fakat olayda yabancı askerlerin yer aldığı sözkonusu değildi.
 
Ankara ile Şam arasındaki ilişkiler çok gergin bir noktada ve sınırı ihlal etmesi durumunda Suriye savaş uçaklarını vuracağına dair Türkiye’nin tehditlerinden sonra daha da karmaşık hale geldi. Günümüzde Türkiye-Suriye sınırında NATO’nun sağladığı Patriot hava savunma sistemlerinin yerleştirilmesiyle ilgili hazırlıklar yürütülüyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-01-2013 22:17 - 949 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım