Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'de Rus Uçağa Saldırıldığı Yalan
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-05-2013 13:23 - 780 Okunma

 Suriye Sivil Hava Yolları Kamu Kurumunda yetkili bir kaynak; bazı medya organlarının son iki ün içinde geçen Pazartesi günü Rus bir sivil yolcu uçağının Suriye hava sahasında saldırıya maruz kaldığına ilişkin bulundukları iddiaları yalanladı.

Bu bağlamda yapılan iddialar üzerine açıklama yapan kaynak; sözü geçen Rus yolcu uçağının Mısır’ın Şerem el-Şeyh Kentinden Kazan’a sefer yaptığını ifade etti. Uçağın Greenwich saatiyle 00:29’da Suriye hava sahasına girdiğini ve yine Greenwich saatiyle 01:02’de ayrıldığını açıklayan kaynak; her hangi bir saldırıya maruz kaldığına ilişkin hiç bir bildirimde bulunmadığını belirtti.

Kaynak; uçak kaptanlarının rutinde olduğu gibi Şam hava kulesiyle iletişime geçtiklerini ve Suriye hava sahasındayken hiç bir olayı bildirmediklerine dikkat çekti. Uçak kaptanlarının sadece uçuş yüksekliklerini 34000’den 36000’e yükseltmek için izin istediklerini ve bu konuda onlara izin verildiğini ekleyen söyleyen kaynak; sebep konusunda hiç bir şey söylemediklerini ekledi.

Normalde her hangi bir uçağın saldırıya maruz kalması halinde derhal ulaştığı devlete bildirmesi gerektiğine işaret eden kaynak, Rus uçağın buna benzer hiç bir tebliğde bulunmadığını, Suriye radarlarının da hiç bir olay kaydetmediklerini vurguladı.

Açıklamasının sonunda kaynak; aynı gün içinde Suriye hava sahasının Rus 3 ticari uçağın yanı sıra onlarca sivil yolcu uçağının seferlerine tanık olduğunu ve olağan üstü hiç bir şeyin kaydedilmediğine dikkat çekerken, dolayısıyla Suriye hava sahasının uluslararası yolcu ve ticaret uçakları için kesinlikle güvenli olduğunun altını çizdi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-05-2013 13:23 - 780 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
30-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım