Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'de Cumhurbaşkanlığı seçimleri
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-04-2014 12:23 - 752 Okunma

ŞAM – Suriye Halk Meclisi, başkanı Muhammed Cihat el Lahham başkanlığında bugün düzenlediği oturumda cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık başvurularının başladığını ilan etti.

Başbakan Vail el Halaki ve kabine üyelerinin yanı sıra Arap ve yabancı medya mensuplarının katıldıkları oturumun açılışında konuşan Lahham, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin anayasa gereğince belirlenen tarihinde düzenleneceğini belirtti. Suriye ve halkının düşmanlarının tüm söylediklerine rağmen seçimlerin belirlenen tarihte yapılacağını belirten Lahham; Suriye düşmanlarının yurtiçinde yaptıkları açıklamalar ve tutumlarıyla Suriye ve Suriyelilerin egemen kararlarına müdahale etme ve demokratik seçenek ve siyasi kararı ele geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Meclis Başkanı Lahham Suriye'de yasama kurumunun herdaim vatan egemenliği ve bağımsızlığını savunduğunu ve savunmaya da devam edeceğinin altını çizerken, hiç bir güç yada iradenin halkın iradesi üstünde olmasının kesinlikle mümkünü olmadığını vurguladı.

Ulusal egemenlik ve vatan topraklarının yanı sıra halkının hür iradesi için canlarını feda eden şehitlerimizin bıraktıkları emaneti savunma ve koruma mücadelesinin her şeye rağmen büyük bir azim ve kararlılıkla devam edeceğini belirten Lahham; Suriye halkının hür ve onurlu iradesi, bağımsızlık ve egemenliğinden ödün vermenin mümkünü olmadığını ifade etti.

Lahham, cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylık başvurularının 22 Nisan Salı sabahı saat 07’den itibaren Yüksek Anaysa Mahkemesine başvurularla başlayacağını ve 1 Mayıs tarihinde de mesai saatinin bitimiyle sona ereceğini açıkladı.

Lahham cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Suriye Arap Cumhuriyeti toprakları üzerinde 03 Haziran 2014 tarihinde yapılacağını belirtirken, yurtdışında ikamet eden Suriyeli vatandaşların bulundukları devletlerdeki Suriye büyükelçiliklerinde 28 Mayıs tarihinde oylarını kullanabileceklerini söyledi.

Meclis Başkanı Lahham Suriye halkını tüm bileşenleri ve kesimleriyle Suriye Arap Cumhuriyetinin cumhurbaşkanını anayasalar ve kanunlar kapsamında seçme ve seçim hakkını kullanmaya çağırdı.  Lahham cumhurbaşkanlığına aday olmak isteyenleri de belirlenen zaman süresi dahilinde yasalara uygun olarak gerekli başvurularda bulunmaya davet etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-04-2014 12:23 - 752 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım