Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'den tampon bölge açıklaması
Kesinlikle buna karşıyız
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-10-2014 06:53 - 762 Okunma

  Suriye, toprakları üzerinde herhangi gerekçeyle tampon bölge kurulmasına katiyen karşıyız.

ŞAM – Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, Türkiye hükümetinin Suriye krizinin başlangıcından beri Suriye’de istikrarı vurmak, egemenliği, toprak bütünlüğü ve selametine tehdit oluşturmak için planlı bir şekilde hareket ettiğini söyledi.

SANA’nın verdiği haberde, Bakanlığın bugün yayınladığı beyanında, söz konusu hükümetin silahlı terör örgütlerine siyasi, askeri ve lojistik destek şekillerinin tümünü sağladığını, barındırdığını, eğittiğini, finanse ettiğini, silahlandırdığını, 83 ülkeden fazla ülkeye bağlı olan teröristlerin Suriye’ye geçişlerini kolaylaştırdığını belirterek, bunun Türkiye’yi, Suriye ve Irak’ı vuran ve bölgenin diğer ülkelerini tehdit eden terörün temel üssü yaptığını vurguladı.

Bakanlık, Ayn el Arap Kentinde ortaya çıkan komplonun Ankara ile IŞİD terör örgütü arasındaki yakın ilişkinin açık bir delilini oluşturduğunu ifade etti.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, Türkiye’nin Suriye toprakları üzerinde tampon bölge kurulması yolundaki girişimlerinin Birleşmiş Milletler misakının ilke ve hedefleri, uluslararası kanun ilkeleri ve terörle mücadele ile ilgili, özellikle de 1373,2170 ve 2178 sayılı kararlar başta olmak üzere, Güvenlik Konseyi kararlarına açık ihlal oluşturduğunu, kaynaklarının da kurutulması zorunluluğunu belirterek, uluslararası toplumun özellikle de Güvenlik Konseyinin, bölgesel ve uluslararası güven ve barışına tehdit oluşturan Ankara’nın ihlallerine sınır koyulması için acilen hareket etmeye çağırdı.

Bakanlık, direnişi, ordu ve silahlı kuvvetlerinin fedakarlıklarıyla öldürme ve yıkımla karşı karşıya olan Suriye halkının, seçenekleri ve geleceğini belirlemede tek söz sahibi olduğunu ve hiç kimseye içişlerine karışma hakkı tanımayacağını, toprak ve halk olarak Suriye’nin birliğini ve selametini hedef alan planlarla mücadele etme ve ulusal ve bağımsız egemenliği ve kararını savunma da ısrarlı olduğunu belirtti.

Bakanlık, buradan hareketle Suriye Arap Cumhuriyetinin herhangi bir gerekçe altında olursa olsun, topraklarının herhangi bir bölümü üzerinde tampon bölge oluşturulmasını katiyen reddettiğini, ayrıca yabancı güçlerin toprakları üzerinde herhangi bir düşmancıl müdahalesini de reddettiğini vurguladı.

Bakanlık, Suriye’nin ulusal egemenliğini ve toprak birliği ve selametini korumak için zaruri bütün icraatları dostlarıyla istişarelerde bulunması ardından alacağını ifade etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-10-2014 06:53 - 762 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım