Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'den uçak açıklaması
Saldırının eşi benzeri yok
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-03-2014 12:21 - 735 Okunma
  Suriye'ye ait bir savaş uçağı Türk jetleri tarafından düşürülürken, Ankara ve Şam yönetimleri birbirini suçladı.
Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Suriye'ye ait iki adet MIG-23 savaş uçağının, Suriye hava sahasında kuzeye doğru uçuşunun, dün saat 13.01'den itibaren 80 deniz mili mesafeden izlenmeye başlandığı bildirildi. Açıklamada, söz konusu uçakların Türk hududuna on deniz mili mesafeden itibaren Türk hava sahasına yaklaştığına ilişkin dört kez ikaz edildiği, ancak Türk hava sahasına 1 kilometre kadar giren bir uçağın hava devriye görevinde bulunan iki F-16'dan biri tarafından füzeyle vurularak Suriye topraklarına düştüğü kaydedildi.
 
Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, sınırın Suriye tarafına düşen Suriye savaş uçağının Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından vurulduğunu doğruladı. Başbakan Erdoğan, dün (23 Mart) yaptığı konuşmada, ''Suriye uçağı bizim hava sahamızı ihlal ettiler, F-16'larımız kalktı ve bu uçağı vurdu'' dedi. Erdoğan konuşmasında, Türkiye'nin hava sahası ve sınırlarını koruma kararlılığı içinde bulunduğunu da belirtti.
 
Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın dışişleri kaynaklarına dayanarak yayımladığı haberde, Suriye toprakları üzerinde militanları takip eden uçağın Türkiye tarafından düşürüldüğü, pilotun paraşütle atlayarak kurtulduğu kaydedildi. Haberde, eylemin ''apaçık bir saldırganlık'' olduğu belirtilerek, Türkiye'nin kışkırtmasının Ankara hükümetinin Suriye'deki muhalif silahlı militanlara verdiği desteği kanıtladığına dikkat çekildi.Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye hükümetinin Suriye’nin egemenliği ve topraklarına eşi benzeri olmayan ve hiçbir geçerli nedeni bulunmayan düşmanca bir askeri saldırıda bulunduğunu açıkladı.
 
 
SANA haber ajansının verdiği habere göre Suriye Dışişleri Bakanlığı’nda yetkili bir kaynak, Türkiye hükümetinin, silahlı terör çetelerinin Türkiye topraklarından Suriye’ye girişlerini temin etmek için Suriye topraklarına tank ve toplarla saldırdığını vurguladı.
 
Şam, Türkiye hükümetine, “Türkiye ordusu ve silahlı kuvvetlerini Türkiye ve halkına kardeşliğin yanı sıra komşuluk ilişkilerinde hüsnü niyet duygularından başka hiçbir şeyi olmayan komşu bir devlete karşı sonucu yada geçerli bir nedeni olmayan maceralara bulaştırmaması” çağrısında bulundu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-03-2014 12:21 - 735 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım