Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye Genelkurmay Başkanlığı Yakınında İki Patlama
Patlamada koruma görevlilerinden yaralananların olduğu ifade edildi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-09-2012 13:49 - 973 Okunma

 

Suriye- Yetkili Askeri bir kaynak, dışarıya bağlı silahlı terör çetelerinin bu sabah Genel Kurmay Başkanlığı binası yakınlarında bomba yüklü bir araç ve el yapımı bomba patlatarak yeni bir terör eylemi gerçekleştirdiğini açıkladı.
 
Kaynak, patlamalarda maddi hasar ve binanın bir bölümünde yangın meydana geldiğini ve koruma görevlilerinin bir kısmının yaralandığını bildirdi.
 
Askeri kaynak, iki patlamanın bazı terör unsurlarının binanın etrafında ve çevredeki caddelerde sivil vatandaşları paniğe düşürmek amacıyla gelişigüzel ateş açmalarıyla eş zamanlı gerçekleştiğini belirterek güvenlik birimlerinin hemen müdahale ederek bölge çevresindeki teröristleri kovuşturduğunu söyledi.
 
Askeri Yetkili Kaynak, Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığının bu terör eylemini Suriye’ye karşı savaşı yönetenlerin iflası olarak gördüğünü ifade ederek Genel Kurmay Balkanlığındaki tüm askeri komutanların ve subayların iyi durumda olduklarını, hiç birinin zarar görmediğini ve olağan günlük çalışmalarını sürdürdüklerini belirttiğini kaydetti.
 
Yetkili Kaynak, bu çirkin saldırının silahlı kuvvetler mensuplarının terörle mücadeleyi sürdürme, vatan ve vatandaşların güvenliğine zarar vermeye çalışanları ezme azim ve kararlılığını arttıracağına vurgu yaptı.
 
Enformasyon Bakanı Omran Zoubi, bu sabah sesi duyulan iki terör patlamasının büyük ağırlıktaki şiddetli etki yaratan iki el yapımı bombadan kaynaklandığını bildirdi. Bakan Zoubi, tüm komutanların ve gazetecilerin iyi durumda olduğunu, patlamanın verdiği zararın maddi hasarla sınırlı kaldığını söyledi.
 
Suriye televizyonuyla yaptığı telefon görüşmesinde Bakan Zoubi, ilk bilgilerin el yapımı bombalardan birinin Emevi Meydanındaki Genel Kurmay Başkanlığı binasının surlarından birine yerleştirildiği olasılığına işaret ettiğini belirtti.
 
Enformasyon Bakanı, “olayda can kaybı yaşanmadı ve zarar maddi hasarlı sınırlıdır. Askeri Komuta, Genel Kurmay Başkanlığı ve Savunma Bakanlığındaki Komutanlarımız iyi durumda. Bazılarının web siteleri ya da uydu televizyonunda yayınladıkları söylentiler doğru değil” dedi.
 
Bakan Zoubi, Suriye Radyo ve Televizyon Kurumu çalışanlarının tümünün iyi durumda olduğunu, çalışmaların her zaman olduğu gibi devam ettiğini söyleyerek silahlı kuvvetlerimiz ve güvenlik birimlerimizin bölge çevresindeki silahlı terör gruplarını kovuşturduklarını dile getirdi.
 
Bakan, “halkımızı ve Suriye’yi seven ve inanan herkese her şeyin doğal ve olağan olduğu, bazılarının yaydığı söylenti ve abartılı haberlerin doğru olmadığı konusunda temin ediyoruz” diyerek terör patlamasının önemli bir mekânın yakınında gerçekleştiğini, fakat bu eylemle hedeflerine ulaşamadıklarını dile getirdi.
 
Suriye’ye yönelik düşman projenin araçları, şahısları, hedefleri ve yöntemleri bulunan entegre bir proje olduğunu söyleyerek bu tür saldırıların beklendiğini, Suriye’nin bir savaşla karşı karşıya olduğunu ve savaşın koşulları ve verileriyle birlikte kayıp ve şehitleri olduğunu ifade etti.
 
Zoubi, Suriye’nin siyasi anlamda bir savaş yürütmediğini, bu şekilde olsaydı Suriye’nin buna da gücünün yeteceğini bildirerek Suriye’nin saldırı niteliğinde bir savaşla karşı karşıya olduğunu, bu nedenle Suriye’ye inanan halkı ve silahlı kuvvetleri önündeki tek seçeneğin bu savaşı yürütmek ve ülkeyi savunmak olduğuna vurgu yaptı.
 
Enformasyon Bakanı, morallerin yüksek, silahlı kuvvetlerimizin cesur ve kahraman olduğunu, bu saldırıların başarısızlığa uğrayacağını belirterek “hepimiz bu saldırılarının dış güçleri ve içteki araçlarına karşı koymaya hazırız. Siyasi tutumlarımıza bağlı kalacağız. Diyalog gerçekleşmeli ve Suriyeli olmalıdır” dedi.
 
Dışarıdan komplo kuran Suriye’nin düşmanlarıyla diyaloga girilmeyeceğine dikkat çeken Zoubi, Suriye’ye yönelik komployla işbirliği yapanlarla da uluslar arası konferanslar düzenlenmeyeceğini, vatanın çıkarını düşünenlerin masaya oturması gerektiğini söyledi.
 
Enformasyon Bakanlığı: Savunma Bakanı Ya da Komutanların Yaralandığı Söylentileri Asılsız
 
Diğer yandan Enformasyon Bakanlığı, bu sabah Şam’da Genel Kurmay Başkanlığı yakınlarında meydan gelen iki patlamada Savunma Bakanı ya da Komutanlardan herhangi birinin yaralandığına dair söylentilerin asılsız olduğunu açıkladı.
 
Bakanlık, bazı düşman web siteleri ve uydu televizyonlarının Savunma Bakanı ve bazı komutanlarının yaralandığına ilişkin haberlerin doğru olmadığını bildirerek bu tür haberlerin teröristler ve onların adına konuşan medya platformlarının iflasına işaret ettiğini vurguladı.
 
Enformasyon Bakanlığı, hiçbir devlet kurumu ya da Bakanlar kurulunun terör saldırısına uğramadığını, web siteleri ve uydu kanallarının yayınladığı asılsız haberlerin Suriye halkına açılan çaresiz ve sefil psikolojik savaş kapsamında geldiğinin altını çizdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-09-2012 13:49 - 973 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım