Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye İçin Yeniden İstanbul'da Buluştular
Özel Suriye Oturumu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-06-2012 14:23 - 1094 Okunma

İstanbul'da dün birçok ülkenin dışişleri bakanlarının katılımıyla olağanüstü Suriye toplantısı düzenlendi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye'nin eş başkanlığını yürüttüğü Terörizmle Mücadele Küresel Forumu'ndan (TMKF) bir gün önce bir araya gelen dışişleri bakanları Suriye'deki durumu masaya yatırdı.

Terörle Mücadele Küresel Forumu için İstanbul'da bulunan çok sayıda ülkenin dışişleri bakanları 6 Haziran 2012 tarihinde düzenlenen bir toplantıda Suriye’deki gelişmeleri değerlendirdiler.

BAŞKANLIK AÇIKLAMASI

Katar Başbakanı ve ABD, İngiltere, BAE, Türkiye, Tunus, Suudi Arabistan, Fas, Ürdün, İtalya, Almanya, Fransa, Mısır Dışişleri Bakanları, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ile Kuveyt ve İspanya’dan üst düzeyli temsilciler Terörizmle Mücadele Küresel Forumu çerçevesinde 6 Haziran 2012 tarihinde İstanbul’da biraraya gelmişlerdir.

Bu bağlamda, Suriye halkına ek destek dahil atılabilecek ilave adımları ve demokratik, Esad sonrası bir Suriye'ye yönelik etkin ve muteber bir geçiş sürecinin koordinasyonunu ele almışlardır.

Suriye muhalefetine destek sağlamak amacıyla bir Koordinasyon Grubu toplama konusunda mutabık kalmışlardır.

15-16 Haziran tarihlerinde İstanbul’da yapılacak ve tüm muhalefeti kapsayacak koordinasyon toplantısına bir temsilci göndermeye de karar vermişlerdir.

Fransa’nın gelecek Suriye Halkının Dostları Grubu toplantısının Temmuz ayı başında Paris'te yapılması yönündeki önerisini memnuniyetle karşılamışlardır.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Selçuk Ünal, toplantıya 14 ülkenin bakanlık düzeyinde katıldığını belirtip "Toplantının herhangi bir formatı yok. Görüş alışverişinde bulunulacak. Son dakikada ortaya çıkmış bir şey değil" dedi.

Ünal, Terörizmle Mücadele Küresel Forumu'na katılacak 17 ülkeden 13'ünün Türkiye'ye gelmeden önce Suriye konulu bir toplantı düzenlenmesi konusunda fikir birliğine vardığını söyledi.

Sözcü, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ve Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe'ün yalnızca Suriye toplantısı için İstanbul'a geldiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı toplantı sonrasında yaptığı açıklamada Suriye muhalefetine destek sağlamak amacıyla bir Koordinasyon Grubu toplama konusunda anlaşmaya varıldığını söyledi.

Açıklamada ayrıca 15-16 Haziran tarihlerinde İstanbul’da yapılacak ve tüm muhalefeti kapsayacak koordinasyon toplantısına bir temsilci gönderilmesine karar verildiği de aktarıldı.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Katar Başbakanı ve ABD, İngiltere, BAE, Türkiye, Tunus, Suudi Arabistan, Fas, Ürdün, İtalya, Almanya, Fransa, Mısır Dışişleri Bakanları, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile Kuveyt ve İspanya’dan üst düzey temsilciler katıldı.

Muhalif Özgür Suriye Ordusu, BM-Arap Birliği ortak temsilcisi Kofi Annan'ın barış planına uymayacağını açıklamıştı. 

 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-06-2012 14:23 - 1094 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım