Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye Ordusu Kararlı İlerleyişlerini Sürdürüyor
Suriye ordu birlikleri halktan ve vatana duydukları büyük bağlılıktan aldıkları azim ve güçle silahlı terör gruplarını ülke topraklarından tamamen yok edecekleri büyük zafere doğru kararlı ilerleyişlerini sürdürüyorlar.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-09-2015 08:32 - 612 Okunma
HALEP:
 
Ordu birlikleri Halep ve kırsalında Nusra Cephesi ve çatısı altında terör örgütlerin saflarında ağır kayıplara yol açmaya devam ediyor.
 
SANA muhabirine açıklama yapan askeri bir kaynak; ordu birliklerinin Halep kırsalının doğusu Şeyh Lütfi, Kveyris, Erbid ve Rasm el Abid köylerine ilaveten Neyreb Havalimanı civarında teröristlerin siper ve yuvalarını muhtevalarıyla birlikte imha ettiklerini ifade etti.
 
Kaynak; operasyonlarda Nusra Cephesinden büyük sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürülüp ağır makineli silahlarla donatılmış araçlarına ek olarak silah ve mühimmatlarının da imha edildiğini sözlerine ekledi.
 
Kaynak; ordu birliklerinin Halep Kentinin doğusuna düşen Havacılık Akademisi çevresinde IŞİD terör örgütüne tabi çetelere karşı nitelikli operasyonlarda buralarda da çok sayıda teröristi suç edatlarıyla birlikte etkisizleştirdiklerini aktardı.
 
Kaynak; Halep Kentinde ise Bostan el Paşa, Beni Zeyd, Kerm el Meysir, Cdiyde, Şear, Bostan el Kasr, Kadı Asker ve Menaşir el Hacar semtlerinde ordu birliklerinin teröristlerin toplanma yerleri ve mevkilerini imha ettiklerini belirtti.
 
Saha kaynakları sabah saatlerinde SANA muhabirine açıklamalarında; Halep ve kırsalındaki askeri operasyonlar neticesinde 30’dan fazla teröristin öldürülüp ağır makineli silahlarla donatılmış birçok aracın da imha edildiğine dikkat çekti.
 
KUNAYTRA:
 
Öte yandan askeri kaynak; Kunaytra kırsalının kuzeyi el Amal Çiftlikleri kavşağında ordu birliklerinin halk savunma güçleriyle işbirliği içinde İsrail destekli Nusra Cephesinden çetelerle şiddetli çatışmalara girdikleri terör grubunun tüm üyelerini öldürdüklerini söyledi.
 
Kaynak; ordu birliklerinin Kunaytra kırsalı Trınca ve Hamidiye beldelerinde teröristlere ait terörist ve cephane taşıyan iki aracı tamamen imha ettiklerini belirtti.
 
Terör çeteleri medya araçlarında ‘Cihat el Mukaddes Taburu’nun saha komutanı ‘Ebu Ğadab’ kod adıyla bilenen Ahmet Musa Ebu Hrub’un öldürüldüğünü itiraf etti.
 
İDLİB:
 
İdlib kırsalında ise, ‘Fetih Ordusu’na yönelik başarılı operasyonlarını sürdüren ordu birlikleri il kırsalının güneyi Muarret el Numan Bölgesine tabi Temania Beldesinde en az 8 teröristi öldürürken havzalarında bulunan araç ve silahlarını imha etti.
 
Askeri kaynak; ordu birliklerinin İdlib kırsalı Cisreşşuğur – Friyka yolunda teröristlere ait ağır makineli silahlarla donatılmış iki aracı muhtevalarıyla imha etmelerine eş zamanlı olarak Ebu Zuhur Beldesinde yine ‘Fetih Ordusu’ndan birçok teröristi öldürdüklerini bayan etti.
 
HAMA:
 
Hama kırsalında da ordu birliklerinin Latamina Beldesinde siperlenen dış destekli teröristlere karşı nitelikli bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirten saha kaynakları; Velid Cuma ve Hüseyin Sefan gibi tehlikeli isimlerin aralarında bulunduğu çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini sözlerine ekledi.
 
Kaynaklar Hama Kentinin 30 km kuzeyine düşen Morik’in doğusunda Nusra Cephesinin saflarında büyük kayıplara yol açan ordu birliklerinin; il kırsalının doğusu Rahacan, Cana el Elbavi ve Tlul el Humr köylerinde IŞİD’in toplanma merkezleri ve yuvalarını yoğun ateşe tuttuklarını belirtti.
 
Gün içerisinde açıklama yapan bir kaynak; hava güçlerinin Hama kırsalının kuzeybatısı Mansura Köyünde yine ‘Fetih Ordusu’nun karargahlarını yoğun ateşe tutarak Türkiye sınırlarından Hama ve İdlib kırsallarına sızan yabancı uyruklularının aralarında bulunduğu çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürürken araçlar ve büyük miktarda silah ve mühimmatı imha ettiklerini söyledi.
 
LAZKİYE:
 
Ordu birlikleri halk savunma güçleriyle işbirliği içinde Lazkiye Kentinin yaklaşık 48 km kuzeyine düşen el Mriyc Köyünde Âl Suud ve dış destekli rejimlerine bağlı terör örgütlerin bir karargahını hedef aldı. Operasyonlarda 7 terörist öldürülerek bir araç ve havzalarındaki tüm silahlar da imha edildi.
 
DERA:
 
Askeri kaynak; Dera Kentinin 13 km kuzeyine düşen Tafas Kasabasında teröristlerin toplanma yerlerini hedef alan ordu birliklerinin aralarında yabancı uyrukluların bulunduğu çok sayıda teröristi araç ve cephaneleriyle birlikte etkisiz hale getirdiklerini aktardı.
 
Kaynak; Dera Mahatta ve Dera el Beled bölgelerinde de ordu birliklerinin Nusra Cephesi, ‘Musanna İslami Hareketi’, ‘Ahrar el Şam İslami Hareketi’ ve ‘Ömeri Tümenleri’nin yuva ve kümelenme yerlerini imha ederken buralarda da birçok teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-09-2015 08:32 - 612 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım