Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye Ordusu, Muhaliflere Ağır Darbe
Dış destekli, çok uluslu ve vatan haini teröristlere karşı operasyonlarında bir kısım bölgeleri kontrolüne geçiren Suriye ordu birlikleri tekfirci ve vatan hainlerini sayı ve teçhizatlarıyla ağır kayıplara uğratmaya devam ediyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-09-2015 08:44 - 528 Okunma
ŞAM KIRSALI:
Şam kırsalı Kalemun Bölgesinin Telfite dağlık arazilerinde bir terör grubuna pusu kuran ordu birlikleri terör grubunun tüm üyelerini araç ve silahlarıyla birlikte etkisiz olarak ele geçirdi.
 
LAZKİYE:
Lazkiye kırsalında Türkiye’den resmi ve gayrı resmi taraflardan sınırsız destek alan tekfirci ve vatan haini azılı teröristlere karşı operasyonlarını sürdüren ordu birlikleri; Şahrura ve Zahiye köylerinde bir kısmı yabancı olan 24 teröristi öldürdü.
Dakik bilgiler üzerine gerçekleştirilen operasyonda ayrıca çok sayıda teröristin yaralandığını, teröristlere ait araç ve cephanenin de imha edildiği bildirildi.
Bu arada saha kaynakları Selma Nahiyesine tabi Hayat Köyünde siperlenen Erdoğan çetelerinin ikmal ve destek hatlarının yanı sıra hareket eksenlerinin yoğun ateşe tutulmasıyla içine alındıkları çemberin daraltıldığını belirtti.
 
HALEP:
Halep ve kırsalında Türkiye’deki Rejimin sınırsız desteği ve komutasıyla faaliyet gösteren teröristlere karşı operasyonlarında ordu birlikleri bugün Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi, IŞİD ve adlarında farklı özlerinde aynı olan daha başka örgütleri sayı ve araçlarıyla büyük kayıplara uğrattı.
SANA’ya açıklamasında askeri kaynak; Halep kırsalının doğusu Havacılık Akademisini savunan askeri birliklerin kademi civarında IŞİD’in toplanma yerleri ve hareketlerini hedef aldıkları nitelikli operasyonlarda bir kısmı ağır silahlarla donatılmış çok sayıda araçlarını imha ettiklerini belirtti. Kaynak operasyonlarda aralarında yabancı ve oldukça tehlikeli isimlerin bulunduğu onlarca tekfircinin ölü yaralı düşürüldüğünü söyledi.
Halep’in yaklaşık 52 km doğusuna düşen Resm el Abd ve Deyr Hafir bölgelerinde de yine Nusra Cephesinin mevkilerinin ateşe tutulduğunu belirten kaynak; buralarda da çok sayıda teröristin araç ve teçhizatlarıyla etkisizleştirildiğini belirtti.
Han el Asel, Duvayhi, Kefarnaha ve Kasımiye bölgelerinde de kaynak yine aralarında tehlikeli isimlerin bulunduğu onlarca teröristin ölü yaralı düşürüldüklerini ifade etti.
Halep Kentinde de operasyonların başarıyla devam ettiğini ifade eden kaynak; Beni Zeyd, Leyramun, Şear, Ansari, Bostan el Paşa, Bostan el Kasır ve daha başka bölgelerde Erdoğan rejiminin azılı katil çetelerinin sayı ve cephaneleriyle ağır kayıplara uğratıldıklarını aktardı.
 
DERA:
Dera’da İsrail ve Ürdün’den her türlü desteği alan Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi ve benzeri diğer örgütlere karşı operasyonlarında ordu birlikleri Ürdün sınırlarına yakın Dera Beled’in Menşiye Semtinde 10 bina bloğunu teröristlerden temizleyip kontrolüne geçirdi.
Ordu birlikleri yine Dera Beled’te tekfirci teröristlere ait ağır makineli silahlarla donatılmış 3 aracın yanı sıra büyük miktarda ve muhtelif türlerde silah ve mühimmat içeren bir cephane depolarını imha ederek çok sayıda teröristi ölü yaralı düşürdü.
 
Hızlı ve dakik bir şekilde düzenlenen operasyonda ordu birliklerinin teröristler tarafından yerleştirilen çok sayıda bubi tuzağının etkisizleştirdiğini aktaran saha kaynakları; buna eş zamanlı olarak Tel Anter Bölgesinde de çok sayıda teröristle birlikte ağır makineli silahla donatılmış bir araçlarının etkisizleştirildiğini aktardı.
Kaynaklar Sayda Köyü köprüsü yakınlarında ise Ürdün’den destek hatlarının top ateşine tutulmasıyla cephane ve terörist taşıyan araçlarla birlikte çok sayıda teröristin öldürüldüğünü söyledi.
 
KUNAYTRA:
Kunaytra kırsalında siyonist İsrail’in aleni ve direk desteğini alan başta Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi ve ‘ılımlı muhalifler’ adı verilen diğer teröristlere yönelik operasyonlarında ordu birlikleri bugün; Hmeydiye Köyü eksenlerinde toplanma yerleri ve işgal otoritelerinden destek hatlarını nitelikli operasyonlarla hedef aldı.
Askeri kaynak operasyonda ağır silahla donatılmış bir aracın yanı sıra muhtelif tür cephanelerinin imha edildiğini aktarırken; Hmeydiye Köyünün İsrail’den en gelişmiş silahlarla destek hatlarında stratejik bir önem taşıdığına dikkat çekti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-09-2015 08:44 - 528 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım