Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye Ordusu Naşva’yı IŞİD’den Geri Aldı
IŞİD çetelerinin Hasekê’de Suriye ordusuna ve Kürt güçlerine yönelik saldırıları yoğunlaşırken, Suriye ordusunun Naşva semtini çetelerden aldığı duyuruldu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-06-2015 08:44 - 798 Okunma
Suriye’nin kuzeyindeki Hasekê bölgesinde IŞİD çetelerinin hem Suriye ordusuna hem de YPG/YPJ güçlerinin bulunduğu bölgelere yönelik başlattığı saldırılarda çatışmalar şiddetlendi.
 
Suriye devlet televizyonu Hasekê’nin güneyindeki Naşva semtinin IŞİD çetelerinden temizlendiğini duyurdu.
 
Suriye ordusundan bir kaynak da kentin güneydoğusundaki Hivran kentinde büyük bir kavşakta ve bir cami yakınlarında IŞİD çetelerinin bomba yüklü iki araçla saldırı düzenlediğini, IŞİD cephesinden açılan top ateşinde de yakıt depolama tanklarında ve bir tekstil fabrikasında yangın çıktığını açıkladı.
 
‘IŞİD Kürt güçlerine de saldırıyor’
 
Hasekê bölgesinde bulunan Cizîr Kantonu Yasama Meclisi Başkanı Hekem Xalo, BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada IŞİD çetelerinin ağır silahlarla saldırdığını, Hasekê’de şiddetli çatışmalar yaşandığını, çatışmalar nedeniyle on binlerce kişinin kenti terk ettiğini söyledi.
 
IŞİD’in sadece Suriye ordusuna değil, PYD’nin denetimindeki bölgelere de saldırdığını dile getiren Xalo şöyle konuştu:
 
Hasekê’de Nasra, Tılhecer, Mufti, Salihi, Ezîziyê mahalleri YPG’nin kontrolünde. IŞİD dün gece YPG’nin denetiminde bulunan Aziziye mahallesine girmek istedi, ancak giremedi. YPG sert bir şekilde karşılık verdi. Çatışmalar hala Aziziye Mahallesi yakınlarında devam ediyor.
 
Xalo, Suriye ordusunun Hasekê’de YPG’den IŞİD’e karşı ortak cephede savaşmak için talepte bulunduğunu ancak YPG’nin bu talebi reddettiğini de sözlerine ekledi.
 
YPG Basın Merkezi de Hasekê’deki çatışmalara ilişkin bir açıklama yayımladı. IŞİD çetelerinin Ezîziyê mahallesinde konumlanan YPG güçlerine yönelik saldırı düzenlediğini ve kısa süreli bir çatışma yaşandığını belirten YPG’nin buna karşılık olarak çetelerin saldırıyı örgütlediği Eb Şoq köyüne operasyon düzenlendiğini, çatışmaların halen devam ettiğini kaydetti.
 
Rusya’dan yardım talebi
 
Suriye hükümetinden yapılan bir başka açıklamada ise Rusya devletinin kendilerine yardım vaadinde bulunduğu bildirildi. Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Suriye Dışişleri Bakanı Velid el Muallim, görüşme sonrasında Moskova yönetiminin siyasi, ekonomik ve askeri yardım gönderme vaadinde bulunduğunu belirtti ancak yardımların içeriğine ilişkin bilgi vermedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-06-2015 08:44 - 798 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım