Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye Ordusu'ndan muhaliflere ağır darbe
Kuzeyde Türkiye rejimi, güneyde de İsrail ve Ürdün rejimleri tarafından desteklenen tekfirci ve vatan hainlerinin ağır kayıpları artarken, saha kaynakları İdlib ve Hama kırsallarında ‘Fetih Ordusu’ adı verilen teröristlerin son birkaç gün içinde oldukça büyük kayıplar verdiklerini belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-08-2015 09:26 - 956 Okunma
ŞAM KIRSALI:
SANA’ya açıklama yapan askeri bir kaynak; Şam kırsalının Irbin ve Haresta bölgelerinde tekfirci teröristlerin toplanma yerlerini hedef aldıklarını söyledi. Kaynak operasyonlarda çetelere ait bir cephane deposu, bir füze bataryası ve bir topun yanı sıra birçok teröristin etkisizleştirildiklerini aktardı.
Askeri kaynak Şam kırsalının doğusu Haresta Kentinde de hava güçlerinin ‘İslam Ordusu’na tabi teröristlerin mevkilerini havaya uçurduklarını ifade ederken, burada da çok sayıda teröristle birlikte bir füze bataryası ve bir toplarının imha edildiğini kaydetti.
 
LAZKİYE:
Bu arada Lazkiye kırsalının kuzeyinde askeri kaynak; hava güçlerinin Erdoğan rejiminden her türlü desteği alan terör çetelerinin karargah ve toplanma yerlerini hedef alan saldırılarında bir kısmı yabancı olan 50’den fazla teröristin öldürüldüğünü belirtti.
Lazkiye Kentinin yaklaşık 50 km kuzeyine düşen Selma Beldesi ve Ayn el İydo Köyünde cani Erdoğan rejiminden yönlendirme alan terör mevkilerinin hava güçleri tarafından havaya uçurulduğunu belirten kaynak; 50’den fazla teröristin ölü, onlarca teröristin yaralanmasına yol açan operasyonlarda büyük miktarda ve muhtelif türlerde silah ve mühimmatın da imha edildiğini sözlerine ekledi.
Saha kaynakları ise öldürülen teröristlerin arasında yabancı ve oldukça tehlikeli isimlerin bulunduğuna dikkat çekti.
 
HALEP:
Halep ve kırsalında ise ordu birlikleri uluslar arası terör örgütleri listesinde yer alan ve Türkiye’deki rejim tarafından desteklenen Nusra Cephesi ve IŞİD Örgütünün karargah ve toplanma yerlerine yoğun operasyonlarını sürdürdü.
Halep’ten SANA’ya açıklama yapan askeri kaynak ordu birliklerinin Halep Kentinin Nekkarin, Kerm el Kasr’ın batısı, Raşidin 4, Nenai Meydanı, Beni Zeyd, Şeyh Hızır, Bostan el Paşa, Sahur, Leyramun, Kerm el Katırcı ve Sükkeri semtlerinde Nusra Cephesi ve çatısı altındaki diğer terör örgütlerin yuva ve araçlarını imha ettiklerini belirtti. Kaynak operasyonlarda aralarında oldukça tehlikeli isimlerin bulunduğu yüksek sayıda teröristin yanı sıra top ve araçlarının imha edildiğini söyledi.
Halep’in doğu kırsalı Neyreb Havalimanı civarında da tekfirci teröristlerin toplanma yerleri ve araçlarının imha edildiğini söyleyen kaynak; operasyonlarda IŞİD Örgütüne ait birçok aracın çok sayıda tekfirciyle birlikte imha edildiklerini aktardı.
Terör çeteleri medya araçlarında ‘el Sacur’ kod adıyla bilinen Abdürrahman el Hatib’in aralarında bulunduğu çok sayıda teröristin öldüğünü itiraf etti.
 
İDLİB:
İdlib kırsalında askeri bir kaynak hava güçlerinin Erdoğan rejimi ve Vahhabi Suudi krallık rejiminin sınırsız destek temin ettikleri ‘Fetih Ordusu’ adı altındaki terör örgütlerin yuvaları, toplanma yerleri ve destek hatlarını yoğun ateşe tuttuklarını belirtti.
İdlib iline tabi Cisreşşuğur kırsalının Friyke Köyünde ‘Fetih Ordusu’nun temel erkanlarından biri sayılan ve Kaide Örgütünün Suriye kolu olan Nusra Cephesi mevkileri ve hareketlerinin hava güçleri tarafından hedef alındığını belirten kaynak; bir kısmı ağır silahlarla donatılmış birçok araçla birlikte yüksek sayıda teröristin öldürüldüğünü söyledi.
Ariha Bölgesine düşen Merata’nın yanı sıra il kırsalının güneydoğusu Ebu el Zuhur Beldesinin yanı sıra Hşeyr Köyünün kuzeyi ve Tera Köyünde ‘Fetih Ordusu’nun mevkilerinin hava güçleri tarafından nitelikli operasyonlarla hedef alındığını belirten kaynak; buralarda da aralarında oldukça tehlikeli isimlerin bulunduğu onlarca teröristin araç ve ağır silahlarıyla etkisizleştirildiklerini aktardı.
Diğer yandan saha kaynakları ordu birliklerinin Muarrat el Numan Kentinde teröristlerin karargah ve cephane depolarının imha edilmesiyle aralarında 5 azılı terör komutanının bulunduğu 50’den fazla teröristin öldürüldüğünü, büyük miktarda silah ve mühimmatın da imha edildiğini belirtti.
 
HAMA:
Hama kırsalının kuzeybatısında yine ‘Fetih Ordusu’ bileşenlerinden tekfirci ve vatan hainlere karşı operasyonlarını başarıyla sürdüren ordu birliklerinden bir kaynak; hava güçlerinin Hama kentinin 79 km kuzeybatısına düşen Ankevi, Tancara, Mermaniye ve Tel Zecrem bölgelerinde Nusra Cephesinin mevki ve araçlarını muhtevalarıyla havaya uçurduklarını söyledi. Kaynak operasyonlarda bir kısmı ağır silahlarla donatılmış çok sayıda aracın taşıdığı terörist ve cephaneyle imha edilmesine ilaveten aralarında yabancı ve tehlikeli isimlerin bulunduğu yüksek sayıda teröristin öldürüldüğünü sözlerine ekledi.
Ordu birlikleri son bir hafta içinde Ğab Bölgesinin İdlib il idari sınırlarına yakın çok sayıda köy, belde ve tepeyi Erdoğan rejimine tabi teröristlerden temizleyerek bölge ahalisinin güvenliğini sağladı. Operasyonlarda bir kısmı yabancı olan yüzlerce terörist de öldürüldü.
Bu arada askeri kaynak ordu birliklerinin Letamina Beldesinde civardaki köy ve beldelere hain saldırılarda bulunan Erdoğan çetelerinin karargah ve toplanma yerlerini yoğun ateşe tutmalarıyla tekfircileri sayı ve araçlarıyla büyük kayıplara uğrattıklarını belirtti.
Kaynak karargah ve toplanma yerlerinin yoğun ateşe tutulmalarına eş zamanlı olarak vatan koruyucularından bir birliğin Letamina Beldesinde bir terör karargahına nitelikli operasyon düzenlediğini aktardı. Operasyonda onlarca teröristin öldürüldüğünü belirten kaynak; öldürülen tehlikeli isimler arasında azılı terör elebaşı Cemil Salih’in de bulunduğunu kaydetti.
 
HOMS:
Hava güçleri Homs kırsalının yaklaşık 85 km doğusuna düşen Karyeteyn Kentinde IŞİD tekfircileri ve araçlarının toplanma yerlerini hedef aldı.
Askeri kaynak dakik istihbarat bilgileri üzerine düzenlenen operasyonda onlarca teröristin öldürüldüğünü, bir kısmı ağır silahlarla donatılmış birçok aracın da imha edildiğini belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-08-2015 09:26 - 956 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım