Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye ordusunun operosyonları sürüyor
Tekfirci terör örgütleri ağır darbe aldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-05-2013 09:52 - 897 Okunma

Suriye ordusu muhtelif bölgelerde tekfirci ve kiralık teröristlerin yuva ve karargahlarını hedef almaya devam ediyor. Ordu  aralarında elebaşlarının da bulunduğu çok sayıda teröristin suç aletleriyle birlikte etkisiz hale getirdildiğini duyurdu.



Şam Kırsalında Nusralı Teröristler Öldürüldü

  Şam kırsalının Adra, Nebik, Renküs ve Assal el-Verd bölgelerinde Nusra Cephesinden terör gruplarını kovaladı.

Askeri bir kaynak SANA’ya açıklamasında Adra’da bir keskin nişancı ve bir RPG roketatar kullanıcısı iki teröristin yanı sıra Nusralı bir çok teröristin ölü ve yaralı düşürüldüklerini söyledi.

Silahlı kuvvetlerimizin Nebik Bölgesindeki Rima Beldesinde Nusra Cephesinin yuvalarını içindeki cephane ve teröristlerle birlikte etkisiz hale getirdiğini ifade eden kaynak; Renküs ile Assal el-Verd arasında yine Nusralı bir çok teröristi etkisiz hale getirdiğini ekledi.

Silahlı kuvvetlerimiz Şam kırsalına düşen el-Kalemun Bölgesinde düzenlediği operasyonlarda teröristleri ağır kayıplara uğrattı.

SANA’ya açıklama yapan resmi bir kaynak; silahlı kuvvetlerimizin el-Kalemun Bölgesinde düzenlediği operasyonlarda Nusra cephesinden bir çok teröristi öldürdüğünü belirterek Yebrud ve Hovş Arab bölgelerinde de çok sayıda teröristin yaralandığını ifade etti.

Kaynak; silahlı kuvvetlerimizin bu bölgelerde güvenlik ve istikrarı yeniden sağlamak için teröristlere yönelik operasyonlarını sürdürdüğünü ifade etti.

Halep’te Operasyonlar

 Halep kırsalına düşen Meslemiye, Menğ, Şeyh Said ve Han el-Asel bölgelerinde teröristlere ait havan topları ve füze rampalarını imha ederken çok sayıda teröristi etkisiz hale getirdi.

SANA’ya açıklama yapan yetkili bir kaynak; silahlı kuvvetlerimizin Şeyh Said bölgesinde silahlı bir terör grubuyla çatışmaya girdiğini, çatışma sonucunda aralarında Nusra Cephesine tabi terör gruplarından birinin elebaşı Ali Afura’nın da bulunduğu çok sayıda teröristin öldürüldüğünü ifade etti.

Kaynak; Selemiye bölgesinde bir füze rampası ile üç havan topunun imha edildiğini belirtirken bir çok teröristin de öldürüldüğünü ekledi.

Kaynak; Silahlı kuvvetlerimizin Meslemiye Halep otoyolundaki Somer Restoranı yakınlarında gasp, yağmalama ve yol kesme gibi eylemlerde bulunan silahlı bir terör grubuyla çatışmaya girerek grubun elemanlarının büyük çoğunluğunu ölü ve yaralı olarak ele geçirdiğini söyledi.

Menğ beldesinde ise silahlı kuvvetlerimiz havaalanının batısına düşen çiftliklerde birçok teröristi etkisiz hale getirirken bir başka birliğimiz el-Alkamiye ve beldedeki Tarımsal Araştırma merkezi yakınlarında bir havan topunu imha ederken çok sayıda teröristi ölü ve yaralı olarak ele geçirdi.

Kaynak; Telle el-Şurfa, Han Tuman, Güney Kefar Hamra, Menaşer el-Şahrur yakınları ve Harşo Otelinde yol kesen, gasp ve yağmalama eylemlerinde bulunan birçok terörist ölü ve yaralı olarak ele geçirilirken teröristlerin havzalarında bulunan silah ve mühimmata el koyulduğunu ifade etti.

Dera Kırsalında Nusralılar Ürdün’e Kaçmaya Çalışan Teröristlere Ateş Açtı

Dera kırsalının muhtelif bölgelerinde operasyonlarını sürdüren silahlı kuvvetlerimiz Baraj Yolu, Hurbat Ğazale, Etman, Refid ve Heyran bölgelerinde teröristlerin toplanma yerlerini hedef alarak onlarca teröristi silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirdi.

Öte yandan Nusra Cephesinden teröristler, ordunun ağır darbeleri neticesinde Ürdün topraklarına doğru kaçmaya çalışan teröristlere ateş açtı.

Lazkiye Kırsalında Nusra’nın Cephanelikleri Vuruldu

Lazkiye kırsalında ise silahlı kuvvetlerimiz Zvik, Sakiyet el-Kert, Ğamimiye ve Beyt Evan köylerinde Nusra Cephesine ait silah ve mühimmat dolu iki cephane deposunu muhtevalarıyla tahrip ederken çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdü.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-05-2013 09:52 - 897 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım