Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye uçağının düşürülmesine dış basın ne dedi?
Tepkiler
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-03-2014 12:24 - 1490 Okunma
 Türkiye - Suriye sınırında, Suriye'ye ait savaş uçağının düşürüldüğünün açıklanması Rus basınında geniş yer buldu. İtalya basını haberi birinci sırada gördü.
 
Türkiye’nin Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait MIG-23 tipi bir savaş uçağını sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürmesi Rus basınında geniş yankı yaptı. Rus haber siteleri ve gazetelerinin internet sayfaları olayı okuyucuları ile şöyle paylaştı:
 
RİA NOVOSTİ: Türkiye, Suriye ait uçağı sınırda vurdu. Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağı Türkiye ile sınırda düşürüldü.
 
İZVESTİYA: Türkiye, Suriye uçağını vurduğunu doğruladı. Yapılan açıklamalarda, uçağın Türkiye hava sahasını ihlal ettiği belirtildi.
 
KOMSOMOLSKAYA PRAVDA: Türkiye sınırı geçen Suriye uçağını vurdu. Yapılan açıklamalarda, olayın Keseb kasabası yakınlarında meydana geldiği belirtildi. Henüz uçakta kaç kişinin bulunduğuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.
 
GOLOS ROSSİİ - RUSYA'NIN SESİ: Türkiye Suriye'nin uçağını düşürdü, Suriye ise bunun saldırganlık olduğunu söyledi. Şam Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bu saldırganlığa bir son vermelerini ve komşu ülkelerine savaş açmamalarını talep etti. Ayrıca Suriye hükümeti Türkiye'ye kardeşlik duyguları beslediklerinin de altını çizdi.
 
İTALYAN BASINI İLK SIRADA GÖRDÜ
ANSA: İtalya haber ajansı ANSA gündemin ilk sırasında, 'Türkiye, Suriye jetini düşürdü. Şam: Saldırganlık' başlığıyla duyurduğu haberde, kuzey doğuda bir bölgeyi hakimiyeti altına almaya çalışan asileri bombalayan bir Suriye askeri uçağının, Türk savunma uçakları tarafından düşürüldüğünü belirtti. Haberde Başbakan Erdoğan'ın "Hava sahamız ihlal edilirse, yanıtımız sert olur" sözleri ön plana çıkartıldı.
 
CORRİERE DELLA SERA: Gazetenin internet sitesinde ilk sırada yeralan haber 'Türkiye Suriyeli bir savaş uçağını düşürdü, Erdoğan: Sınır ihlali vardı' başlığıyla yer bulurken, "Uçak, Suriye'nin kuzey doğusunda bir grup isyancıyı bombalıyordu" alt başlığı kullanıldı.
 
LA REPUBBLİCA: Gazetesi internet sitesinde, "Türkiye Suriye uçağını düşürdü; Sınır ihlali vardı" başlığı kullanıldı. Haberde ayrıca, "Ama Şam yönetimi olayı 'apaçık saldırganlık' olarak değerlendirdi. Türk medyasına göre jet sınıra yakın, Suriye'deki sivil savaşın tırmandığı bir yerde düştü" denildi. Haberde ayrıca, Erdoğan'ın "Sınır ihlali vardı, hava sahamız ihlal edilirse, yanıtımız sert olur" dediği belirtildi.
 
İRAN’DAN AÇIKLAMA
Öte yandan İran’dan, Suriye uçağının Türkiye tarafından düşürülmesiyle iki ülke arasında çıkan gerilimden kaygı duyulduğu açıklaması geldi.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, iki ülke arasında yaşanan askeri gerilimden kaygı duyduklarını belirterek tarafları 'soğukkanlı' olmaya çağırdı. Abdullahiyan, "Askeri yaklaşımlar, sorunun çözümü için yardımcı olamayacağı gibi durumu daha da karmaşık hale getirecektir" açıklamasında bulundu.
 
Suriye krizinin siyasi yöntemlerle çözülmesi için Tahran ve Ankara arasındaki diyaloğun ciddiyetle devam ettiğini hatırlatan Abdullahiyan, İran ve Türkiye'nin terörizmle mücadele konusunda kararlı oldukları kaydetti.
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-03-2014 12:24 - 1490 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım