Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye Yönetimi'inden El - Hatib'e Diyalog Yanıtı
Muaz diyalog önerebilecek durumda deyil
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-02-2013 18:26 - 839 Okunma

 
   Suriye yönetimine yakınlığıyla bilinen el-Vatan gazetesi, Doha Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatib’in yönetim temsilcileriyle görüşmeye hazır olduklarına dair açıklamasını, siyasi açıdan olumlu; ama geç kalınmış bir adım olarak niteledi.

El Vatzan gazetesi, konuyla ilgili yorumunda el-Hatib’in diyalog önerisinin asgari düzeyde bile bir diyalog yaratamayacak kadar işlevsiz olduğunu belirterek el-Hatib’in son açıklamasının Nusra Cephesi’nin Suriye’deki katliamlarına verdikleri desteği telafi etmek amacıyla yapılmış bir siyasi manevra olduğunu öne sürdü.

“El- Hatib’in sözleri siyasi açıdan önemli olmakla birlikte iki yıl gecikmenin ardından söz konusu edilmiştir. Bu iki yıl içerisinde muhaliflerin bencilliği ve inatçılığı yüzünden çok şey kaybedilmiştir” ifadelerinin yer aldığı yazıda ayrıca şu değerlendirmelere yer verildi.

“Şu an top yönetimin sahasında değildir; çünkü yönetim daha önce müzakere önermiş ancak buna bir cevap alamamıştı. Top hala, diyaloga karşı çıkanların ve çeşitli şartlar ileri sürerek binlerce Suriyelinin hayatını tehlikeye atanların ve ülke ekonomisini yok edenlerin sahasındadır.”

Suriye sorununun tek çözüm yolunun diyalog olduğunu vurgulayan gazete, “Suriye’deki krizin tek çözüm yolu, tüm Suriyelilerin diyaloguyla ve yönetim ile muhaliflerin terörizmle mücadele konusunda görüş birliğine varmasıyla mümkün olacaktır. Ancak bu şekilde hükümet ve muhalifler, tüm Suriyelilerin haklarının koruyucusu olabilecek ve Suriye halkı özgür seçimlerle demokrasiye sahip, özgür ve modern Suriye’yi kurma konusundaki kararını verecektir” dedi.

Suriyeli milletvekillerinden Velid Zuabi de el-Alem televizyonuna verdiği demecinde Suriye halkına karşı katliamlar gerçekleştiren Nusra Cephesi’ni devrimin bir parçası olarak gördüğünü açıklayan Muaz el-Hatib’in, yönetime diyalog için şart önerebilecek durumda olmadığını söyledi.

Muaz el-Hatib, Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden’le Münih’te yaptığı görüşmeden sonra el-Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada Suriye yönetimiyle diyaloga hazır olduklarını açıklamıştı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-02-2013 18:26 - 839 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım