Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye’de Teröre Karşı Geniş Kapsamlı Operasyonlar Başlatıldı
Suriye Ordu birlikleri bugün Suriye hava güçlerinin desteği ile özellikle kuzey bölgelerde çok uluslu tekfirci ve vatan hainleri terör örgütlere karşı geniş kapsamlı operasyonlar başlattı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-10-2015 09:13 - 649 Okunma
HALEP:
Ordu birlikleri Halep ve kırsalında IŞİD, Nusra Cephesi ve Erdoğan rejimine bağlı diğer terör örgütlerinin yuva ve hareket eksenlerine karşı nitelikli operasyonlarını sürdürdü.
 
SANA’ya açıklama yapan askeri bir kaynak; Havacılık Akademisini savunan askerlerinin Akademi civarında IŞİD Örgütüne ait ağır makineli silahlarla donatılmış araçları imha etmeleri sonucunda çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini ifade etti.
 
Kaynak; Halep kırsalının doğusu Huvaycine ve Salihiye köylerine ilaveten Kveyres Havalimanı civarında ordu birliklerinin gece saatlerinde radikal teröristlerin yuva ve kümelenme yerlerini hedef almalarıyla bir zırhlı araç ve bir silah deposuna ilaveten muhtelif tür makineli silahlarını da imha ettiklerini aktardı.
 
Kaynak Halep kırsalının batısı Bilimsel Araştırmalar Merkezi civarı ve Mansura Köyünde Nusra Cephesi ve diğer örgütlere ait siper ve mevkilere karşı askeri operasyonlarını sürdüren ordu birliklerinin; teröristleri sayı ve teçhizatlarıyla ağır kayıplara uğrattıklarını belirtti.
 
Kaynak; Halep Kentinin Selahattin, Leyramun, Beni Zeyd, Kerm el Cebel ve Zebdiye semtlerinde de ordu birliklerinin Nusra Cephesinden yüksek sayıda teröristi suç edatlarıyla birlikte imha etmelerine eş zamanlı olarak Seyf el Devle ve Eşrefiye semtlerinde bir ‘cehennem topu’ ve bir ağır makineli silahı terör ekibiyle birlikte etkisizleştirdiklerini sözlerine ekledi.
 
Bu arada yerel kaynaklar; Halep Kentinin yaklaşık 38 km kuzeydoğusuna düşen el Bab Kentinde IŞİD’in siper ve karargahlarının yoğun ateşe tutulmasıyla yüzlerce teröristin kentten kaçtıklarını aktardı.
 
Öte yandan saha kaynakları SANA’ya açıklamalarında; Halep kırsalında geçen 24 içinde teröre karşı operasyonlar neticesinde Deyr Hafir, Etarib ve el Bab bölgelerinde terörist ve cephane taşıyan 35 araç ve 11 zırhlı aracın da imha edildiğine dikkat çekti.
 
HOMS:
 
Diğer yandan ordu birliklerinin Homs Kentinin 70 km güneydoğusuna düşen Hafr ve Hadas köylerinde IŞİD’in toplanma yerleri ve merkezlerine yönelik operasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Kaynak; operasyonlarda çok sayıda teröristin öldürülüp ağır makineli silahla donatılmış bir aracın da imha edildiğini aktardı.
 
HAMA:
 
SANA muhabirine açıklama yapan askeri bir kaynak; Hama kırsallarının kuzey ve kuzeydoğusunda ise ordu birliklerinin teröristlere karşı geniş kapsamlı operasyonlarını sürdürdüklerini beyan etti. Kaynak operasyonlarda 32 teröristin ölü, 38 teröristin de yaralı düşürülürken zırhlı 4 araç ve 3 topun imha edildiğini belirtti.
 
Saha kaynakları SANA muhabirine açıklamasında ordu birliklerinin muhtelif eksenlerde büyük ilerlemeler kaydettiklerini belirtti. Operasyonlarda onlarca teröristin öldüğünü belirten kaynaklar, geriye kalanların ise araç ve silahlarını yerlerinde bırakarak kaçtıklarını ifade etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-10-2015 09:13 - 649 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım