Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye’deki savaşı bu 5 ülke bitirebilir
Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye’de çözüm için Rusya, Türkiye, İran, Suudi Arabistan ve ABD’nin mutabakatının şart olduğunu söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-02-2015 11:39 - 639 Okunma
Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu’nda konuşan Mistura, “Rusya, Türkiye, İran, Suudi Arabistan ve ABD dahil olmadan, bir formülün parçası olmadan Suriye’de çözüm üretmek için yeterli kritik yoğunluk sağlanamayacak” dedi.
 
Sputnik Ajansı’nın haberine göre, Suriye’de çözüme ulaşmanın imkansız bir misyon olarak göründüğünü fakat pes etmeyeceğini belirten BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Avrupa Birliği’nden Halep’te çatışmaların dondurulması planına destek istedi.
 
ÇABA GÖSTERİLMESİ GEREKEN ÖNCELİKLER
 
De Mistura, uluslararası toplumun Suriye’de çatışmaların azaltılması, insani yardımların artırılması ve siyasi diyaloğun teşviki olmak üzere üç öncelik üzerinde çaba göstermesi gerektiğini belirterek, “Halep’i seçtik çünkü burası Suriye’de olan her şeyin adeta bir kokteyli ve tamamen tahrip edilmemiş son büyük şehir” dedi.
 
Halep’in üçte ikisinin rejim ve üçte birinin Nusra Cephesi dahil farklı muhalif gruplarca kontrol edildiğini ve IŞİD’in kente 20 kilometre mesafede bulunduğunu anlatan de Mistura, şehrin tamamen rejimin ya da IŞİD’in eline geçmesi halinde yüzbinlerce yeni sığınmacı beklenmesi gerektiğini söyledi.
 
IŞİD’LE MÜZAKERE OLMAYACAK
 
“Halep’te çatışmaları dondurmaktan bahsediyoruz. Bir taraf ağır varil bombalarını ve havadan bombalamayı durduracak ve diğer taraf roket ve havan atışlarını kesecek” diyen Staffan de Mistura, bu planın Halep’te başarıyla hayata geçirilmesi halinde ülkenin geri kalanında da uygulanması için herkesten baskı geleceğini ve değişim dalgasının başlayacağını ifade etti.
 
De Mistura, Suriye’de nüfusun yarısının yaşadığı bölgeyi kontrol eden rejimi yok sayamayacaklarını ve Halep’te çatışmaların dondurulması planını Esad yönetimiyle müzakere ettiklerini fakat IŞİD ile müzakerelerin olmayacağını sözlerine ekledi.
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-02-2015 11:39 - 639 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım