Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriyeli büyükelçi: Koalisyon IŞİD'le savaşmıyor, onu kullanıyor
Suriye'nin Rusya Büyükelçisi Riad Haddad, Suriye topraklarında Şam yönetiminin görüşü dikkate alınmadan tampon bölge oluşturulması halinde, bölgesel savaş başlayabileceği uyarısı yaptı. Haddad, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD'i kendi amaçları için kullandığını da söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-08-2015 16:50 - 616 Okunma
Ria Novosti ajansına konuşan Suriyeli Büyükelçi Haddad, basında ‘Türkiye ve ABD'nin Suriye'de tampon bölge oluşturulması konusunda anlaştığı' iddialarının yer aldığını, ancak yapılan resmi açıklamalara göre, ABD'nin buna kesinlikle karşı olduğunu belirtti. Haddad, gerçekleşmesi halinde tampon bölge adımının bölgesel savaşa yol açabileceği uyarısında bulundu.
 
 'ABD'NİN AMACI FARK EDİLİNCE PUTİN KENDİ PLANINI SUNDU'
 
ABD öncülüğünde kurulan uluslararası koalisyonun Suriye'deki IŞİD mevzilerine yönelik hava operasyonlarını da değerlendiren Büyükelçi, koalisyonun kendi hedeflerine ulaşmak için Irak Şam İslam Devleti'ni (IŞİD) bir araç olarak kullandığını ifade etti.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in IŞİD ile mücadele için yeni bir koalisyon kurulmasını öngören planına destek veren Riyad Haddad, "Rusya lideri Putin'in sunduğu girişim, ABD liderliğindeki koalisyonun ‘IŞİD ile savaşmak' için değil, 'IŞİD ve diğer terörist grupların yardımıyla savaşmak' için kurulduğunun anlaşılmasından sonra gündeme geldi" dedi.
 
 'TERÖRİSTLERİ DESTEKLEYENLER TAVIRLARINI DEĞİŞTİRMEYE MECBUR'
 
IŞİD'in yarattığı 'daha önce eşi benzeri görülmemiş tehdit' koşullarının, dünya ülkelerini kendi tutumlarını gözden geçirmeye mecbur bıraktığını ifade eden Suriyeli diplomat, özellikle de Suriye'deki iç savaşa müdahil olmuş ülkelerin pozisyonlarını yeniden değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Riad Haddad, daha önce Suriye'deki terörist örgütleri destekleyen ve eğiten ülkeleri, bakış açılarını değiştirmeye ikna edebileceklerinden umutlu olduğunu da dile getirdi.
 
Rusya Devt Başkanı Vladimir Putin, bu ayın başında IŞİD ile etkin mücadele için hazırladığı planı sunmuştu. Plan, IŞİD'in etkisiz hale getirilmesi için Suriye ve Irak orduları ile Kürt güçleri ve diğer bölge ülkelerinin de dahil olduğu 'yeni bir uluslararası koalisyon' oluşturulmasını öngörüyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-08-2015 16:50 - 616 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım