Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriyeli muhaliflere Bilgi Üniversitesinde protesto
Üniversitemizi katillere bırakmayız
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-10-2013 18:33 - 853 Okunma

  Küresel Sorunlar Platformu tarafından Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü’nde “Muhaliflerin Gözünden Suriye Krizi” başlıklı panel FKF üyesi öğrenciler tarafından protesto edildi.

fkf.org.tr'de yer alan habere göre, Suriye Ulusal Konseyi eski Başkanı George Sabra, Suriye Muhalif ve Devrimci Ulusal Güçler Koalisyonu (SMDK,) Türkiye’den Halid Hoca, Suriye Ulusal Konseyi eski Başkanı Abdulbaset Sieda, Suriyeli muhalif aktivist Diab Serriye, Suriyeli Kürt muhalif aktivist Yılmaz Saeed ve Suriyeli Alevi muhalif aktivist Nowar Kasım’ın konuşmacı olarak katıldığı panele olan tepki dün Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı eylemle ve Twitter’da #KatillerYarın Bilgide hastagiyle gösterilmişti. Bugün de panelin gerçekleştirildiği salonda FKF üyesi öğrenciler bir protesto eylemi yaptılar.

'Biz muhaliflerin gözünden Suriye’yi çok iyi biliyoruz'
Konuşmacıların tanıtılmasının ardından ayağa kalkan bir öğrenci konuşmasında, “Bugün buradaki konuşmacıların elleri kan içindedir. Biz Fikir Kulüpleri Federasyonu olarak memleketin her yanında bu insanların karşısına dikileceğiz. Ben mimarlık öğrencisiyim, gelirken T cetveli getirmiştim. Görevliler salona girerken cetveli aldı, umarım konuşmacılara iletilecektir. Bu T cetveli Şam Üniversitesi’nde bombalı saldırıyla öldürülen arkadaşlarımızın anısınadır. Biz muhaliflerin gözünden Suriye’yi çok iyi biliyoruz. Muhaliflerin gözünden Suriye, Reyhanlı’da patlatılan bombadır, Döne ananın çığlıkları Reyhanlı’yı inletmişti.“ sözlerine yer verdi.

'FKF Suriye halkının yanındadır'
Ardından Arapça olarak konuşmaya başlayan Hataylı bir öğrenci, “Muhaliflerin gözünden Suriye’ye bakmak ABD’nin, İsrail’in gözünden bakmaktır. Muhaliflerin gözünden Suriye Şam Üniversitesine atılan bombalardır, üniversite öğrencilerine yapılan katliamdır, Lazkiye’de tecavüze uğrayan kadınlardır, Rojava’da katledilen Kürtler’dir, kafa kesmektir, kiliseleri basılıp katledilen Hristiyanlardır. Bunlar yalancıdır, muhalif değil; teröristtir. Sizleri okulumuzda istemiyoruz. FKF olarak Suriye gençliğinin ve Suriye halkının yanındayız. Aydınlık geleceğimizi karartamayacaksınız , nereye giderseniz gidin peşinizde olacağız.” dedi.

'Karşılarında bizi bulacaklar'
Konuşmaların ardından sloganlarla salonu terkeden FKF’liler rektörlük binasına yürüdü. Burada açıklama yapan Bilgi Üniversitesi öğrencisi ve FKF MYK üyesi Akın Art, ”Bugün Bilgi Üniversitesi’ni güvenli liman zanneden katiller okulumuza geldiler ama burada da protestoyla karşılaştılar. Biz buradan ilan ediyoruzki üniversitelerimizi katillere, yobazlara bırakmayacağız. Gittikleri her yerde karşılarında bizi bulacaklar. Korkudan bu paneli okulda kimsenin olmadığı bir zamanda yapmışlar. Korkmakta haklılar, korkuyorlar, korksunlar!” dedi.

FKF’lilerin salonu terketmesinin ardından salonda az sayıda izleyecinin kaldığı gözlendi.(Haber sol)

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-10-2013 18:33 - 853 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım