Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suud Medyası Kendi Yüzünü Böyle Gösterdi
Malezya’nın başkenti Kuala Lampur’da düzenlenen 2019 zirvesine şiddetle tepki gösteren Suud medyası kendi yüzlerini tanımlayan bir dil ile saldırıya geçti
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-12-2019 09:17 - 576 Okunma
Önde gelen Suud gazetelerinden Al-Sharq al-Awsat adlı Suud gazetesi, Suud rejiminin katılmadığı ve engellemeye çalıştığı Malezya’daki İslam İşbirliği Zirvesi’ni “Mescid-i Dırar”a benzetti.
 
Suud gazetesi Malezya’da düzenlenen zirvenin hiç bir zaman İslam Ümmeti’nin yararına olmadığını ilan ederken, aynı tutuma Pakistan’daki İslam Uleması Birliği Başkanı Hafız Tahir Eşrefi’den de destek geldi.
 
Eşrefi, Malezya’daki İslam İşbirliği Zirvesi’ne gösterdiği tepkide, “Suud Kralı Selman bin Abdulaziz’in katılmadığı bir konferans hiç bir zaman İslam Ümmeti’nin konferansı olamaz” ifadesini kullandı.
 
Gazete yazarlarından Mişari Yezdi tarafından kaleme alınan "Kuala Lampur'daki Zarar Toplantısı" başlıklı yazıda şu ifadeler dikkat çekiyor:
 
"Bu, Malezya-Türkiye-Katar-İran ittifakının hedeflerinin Araplar için oluşturacağı tehlikeyi küçümsemek anlamına mı geliyor? Arap derken İran, Türkiye ve "İhvan" çıkarlarını reddeden Arapları mı kastediyoruz? Tabii ki hayır, ama dikkatli olmak ve bu "zararlı" koalisyonu parçalamak için durmaksızın çalışmak gerekiyor. İyi niyetli olmayan bu toplantının hedefi Araplardır. Ilımlı ve meşru İslami işbirliğinin liderliğini yapan Suudi Arabistan’dır. Malezya lideri Mahathir Muhammed ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz arasında geçen telefon görüşmesinde Suudi Arabistan’ın tutumu netti. Suudi Arabistan, tüm İslami meselelerin İslam İşbirliği Teşkilatı aracılığıyla ele alınması gerektiğini savunuyor. Kuala Lumpur girişimi sadece bir ilk adımdır, dikkatli olunması halinde tüm bu batıl girişimler yok olacak."
 
Suud rejiminin Malezya’da İslam Konferansı zirvesi’ne bu denli şiddetli tepki göstermesinin sebebinin zirvede İran, Türkiye ve Katar arasında oluşan işbirliği ve dayanışma fotoğrafı gösteriliyor. (Kudüshaber)
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-12-2019 09:17 - 576 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım