Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suud son 5 yıldır İngiltere'nin en büyük silah müşterisi
İngiltere, mevcut başbakanı David Cameron'ın göreve geldiği 2010'un Mayıs ayından bu yana Suudi Arabistan'a 8 milyar dolarlık silah ve askeri donanım satışı gerçekleştirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-01-2016 08:13 - 601 Okunma
The Independent'ın verdiği haberde Silah Ticaretine Karşı Mücadele (CAAT) isimli Sivil Toplum Kuruluşu tarafından yayınlanan son verilere göre; Cameron'ın altı yıl önce seçilmesinden bu yana İngiltere'nin kendi dışişleri tarafından yayımlanan "insan hakları endişesi bulunan ülkeler" listesinde yer alan 27 ülkeden 24'üne silah satışı yaptığı belirtildi.
 
Raporda, altı milyar dolar değerindeki 72 Eurofighter Jeti dışında Suud'a 2 milyar dolar değerinde Hawk savaş uçağı, bomba, silah ve göz yaşartıcı gaz gibi askeri donanım satıldığı belirtildi. 
 
CAAT tarafından yayımlanan raporda Suud'un İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin iki katı kadar İngiliz yapımı savaş uçağına sahip olduğu da belirtildi. 
 
CAAT sözcüsü Andrew Smith; listedeki ülkelere, özellikle de Suudi Arabistan'a yapılan silah satışlarının "insan haklarının şirket karlarının yanında ikinci planda kaldığını" gösterdiğini ifade etti. 
 
Smith, silah satışlarından elde edilen gelirlerin insanların ihlal edilen hakları, idamlar, işkenceler ve cinayetler üzerinden kazanıldığını söyledi ve bu kadar silah satışı ve anlaşma yapılmasının ardından bu rejimlerin hak ihlallerinden dolayı kınanmasının tamamen tutarsız olduğunu belirtti. 
 
İngiltere'nin silah ihracatının üçte ikisinin Ortadoğu'ya yapıldığını ve bunun değişmesinin zor olduğunu belirten Smith: "Suudi Arabistan'ın Suriye'deki grupları silahlandırdığını biliyoruz ancak oraya hangi silahların gittiğine dair bir fikrimiz yok. Silahlar savaş bölgesine girdiğinde artık kontrol edilemez." dedi.
 
Suudi Arabistan'ın yoksul Yemen halkına karşı hız kesmeden devam eden operasyonları ve işlediği hak ihlalleri, İngiliz başbakan Cameron'ın da uluslararası toplum tarafından baskı altında tutulmasına sebep oluyor. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-01-2016 08:13 - 601 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım