Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suudi Arabistan Ramazan’dan sonra üç seçkin din alimini idam ediyor
Middle East haber sitesi, Suudi yetkililerin mübarek Ramazan ayının bitmesinden sonra, bu ülkenin önde gelen din alimlerinden üçünü idam etmek istediğini ileri sürdü.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-05-2019 11:59 - 628 Okunma
Londra merkezli Middle East haber sitesi, konuya ilişkin haberinde, Suudi yetkililerin bu ülkenin din alimlerinden Selman el-Avde, Avad el-Kareni ve Ali el-Amri’yi idam edeceklerini öne sürdü. 
 
Haber sitesi, Salı günü hükümetteki iki kaynaktan naklen ve idam edileceklerin yakın bir akrabasına dayandırarak verdiği haberde, bu üç ikişinin yakında “terör” suçundan idam hükmünün verileceğini ve Ramazan’dan kısa bir süre sonra uygulanacağını yazdı. 
 
Suudi bir kaynak ise, çoğunluğunu Arabistanlı Şiilerin oluşturduğu son 37 kişinin idam edilmesinin, Riyad’ın uluslarası toplumun hassasiyeti ve tepkisini ölçmek için bir nabız yoklaması hükmünde olduğunu söyledi. 
 
İdam edilecek kişilerin akrabalarına yakın bir kaynak ise Middle East’e yaptığı açıklamada, bu idamların gerçekleşmesi halinde çok tehlikeli sonuçları olacağını belirtti. 
Middle East, söz konusu haberin doğru olup olmadığını sormak için Suudi yetkililerle de temasa geçtiğini ancak bir yanıt alamadığını yazdı. 
 
Din alimleri ve cami imamlarını tutuklama furyası 2017’de (Bin Selman’ın valiahtliğinin başlamasından üç ay sonra) başladı ve bu dönemde, Selman el-Avde, Avaz el-Kareni ve Ali el-Amri gibi ünlü isimler İhvan’la ilişki kurmakla suçlanarak hapse girdiler. Hatta rejime yakın din alimi Muhammed el-Arifi de bir ara hapis cezası aldı. 
 
Son olarak Suudi Arabistan’ın meşhur davetcilerinden Avaz el-Kareni, geçmişte yaptığı açıklamalardan dolayı pişmanlık içinde olduğunu ve Suudi Veliaht Muhammed bin Selman’ın savunduğu İslam’ı onayladığını açıkladı.   
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-05-2019 11:59 - 628 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım