Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suudi Arabistan, Türk tırlarını günlerdir gümrükte bekletiyor
Suudi Arabistan makamları, 85 Türk tırını 21 Temmuz'dan bu yana hiçbir gerekçe göstermeden ülkenin batısında yer alan Duba Limanı gümrük alanında bekletiyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-08-2019 10:19 - 600 Okunma
Türk şoförlerden Arif Vural, İskenderun Limanı'ndan çıktıktan sonra 21 Temmuz'da Suudi Arabistan'ın kuzeybatısından Kızıldeniz'e açılan Duba Limanı'na ulaştıklarını belirtti.
 
Limanda resmi kontrollerden geçtiklerini dile getiren Vural, ardından bekletme sahasına alındıklarını ve 10 gündür ülkeye girişlerine izin verilmediğini aktardı.
 
Suudi Arabistanlı gümrük memurları ya da limandaki diğer çalışanların kendilerine hiçbir bilgi vermediğini söyleyen Vural, ne zamana kadar bekletileceklerini bilmediklerini ifade etti.
 
Aileleri endişeli
 
Araçlarındaki yüklerin tekstil ve gıda ürünlerinden oluştuğunu aktaran Türk tır şoförü, evlerinden uzakta kaldıklarını ve ailelerinin de durumlarından endişe duyduğunu dile getirdi. Arif Vural, aşırı sıcak iklim nedeniyle bazı arkadaşlarının rahatsızlık yaşadığını belirterek, Türk yetkililere kendileriyle yakından ilgilenilmesi çağrısında bulundu.
 
Türkiye konuyu yakından takip ediyor
 
Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Duba Limanı'nda bekletilen Türk tırlarının gümrükten sorunsuzca çıkması için Suudi Arabistanlı muhatabıyla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
 
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği ve Cidde Başkonsolosluğu da konuyu yakından takip ediyor ve Türk şoförlerin bir an önce gümrükten geçmeleri için Suudi Arabistan makamları nezdinde yoğun girişimlerde bulunuyor.
 
Suud'dan Türk malı almayın baskısı
 
Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler, Muhammed bin Selman'ın (MbS) saray darbesiyle veliaht prens ilan edildiği 21 Haziran 2017'den bu yana gergin seyrediyor. Bunda MbS'nin İsrail ve özellikle Mısır yanlısı bir politika izlemesi etkili oldu.
 
Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın 2 Ekim 2018'de İstanbul'da Suudi Konsolosluğu'nda öldürülmesinin ardından ilişkiler daha da gerginleşti. Laleli Sanayici ve İşinsanları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, Yeni Mesaj'a yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın son dönemde vatandaşlarına Türkiye'ye gitmemeleri ve Türk malı almamaları konusunda telkinde bulunduğunu dile getirerek, bu durumun özellikle bu ülkeye yapılan ihracatı olumsuz etkilediğini dile getirdi.
 
Öte yandan geçen hafta Trabzon'da konuştuğumuz turizmciler de Karadeniz'e gelen Suudi turist sayısında keskin bir düşüş olduğunu, gelenlerin daha ziyade Katarlı, Kuveytli ve Ürdünlü olduğunu belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-08-2019 10:19 - 600 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
12-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım