Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suudi krallık rejimi çöküşe doğru sürükleniyor
Suudi krallık rejimini çöküşe doğru sürüklemektedir. Dikta Suudi hanedan rejimi'nin suriye'deki tekfirci terör örgütlerini doğrudan örgütleyip desteklemesi, petrol fiyatını batılı güçler lehine düşürmesi, Yemen'e saldırıp, milyonlarca dolar savaş masraflarına katlanması, bu ülkede bütçe açığına sebep oldu. Nitekim İMF raporlarına göre, yıl sonundaki bütçe açığı 100 milyar dolara varacak.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-11-2015 07:55 - 785 Okunma
Dikta Suudi hanedan rejiminin Suriye'deki tekfirci terör örgütlerini doğrudan örgütleyip desteklemesi, petrol savaşı başlatıp, petrol fiyatını batılı güçler lehine düşürmesi, Yemen'e saldırıp, 6 bini aşkın Müslüman ve masum Yemenli insanı şehit etmesi, binlerce Yemenliyi yaralaması, çerçevesinde oluşan milyonlarca dolar savaş masrafları, bu ülkede bütçe açığına sebep oldu.
 
Amerika'nın ekonomik derecelendirme kuruluşu "Standart & Poor's"un raporuna göre, Suudi Arabistan mali derecesi, henüz menfidir. Nitekim Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Suudi Arabistan'ın kredi notunu "AA-"den "A+"ya düşürdü, not görünümü "negatif"te bıraktı. Söz konusu kurulştan yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'ın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun "AA-"den "A+"ya düşürüldüğünü bildirdi.
 
Suudi Arabistan'ın mali gelirlerinin %80'ini petrol ürünlerinden sağladığına işaret eden kuruluş, not indirim kararına gerekçe olarak düşen petrol fiyatlarıyla artan bütçe açığını gösterdi. Arabistan'da hüküm süren Suudi krallık rejimi, petrol gelirlerine dayanarak, Ortadoğu ile Arap dünyasında liderlik üstlenme iddiasındadır. Arabistan mazlum halkını Diktatörlükle yöneten Suudi krallık rejimi, Ortadoğu ve kuzey Afrika ülkelerindeki halk uyanışı ve inkılapçı hareketlerinden korkarak, söz konusu İslam ve Arap ülkelerindeki halk kıyamlarını bastırma görevini üstlenip, halkların özgürlük mücadelesine açık bir savaş açtı. Suudi krallık rejimi tehditler ve baskılarla hanedan rejimleri ve petrol zengini olan Birleşik Arap Emirlikleri ile Kuveyt'i ve yoksul olan Ürdün krallığını ise petro dolar rüşvetleriyle kendi safına çekti. Suudi krallık rejimi Amerika ve İngiltere'nin direktifleri doğrultusunda Arap ülkelerindeki halkın özgürlük ve demokrasiyle bağımsızlık mücadelesini yenilgiye uğratmak amacıyla çeşitli yöntemler kullandı.Bahreyn halkını, asker göndererek kanlı bir şekilde bastırmaya çalıştı. Suudi hanedan rejimi Irkçı İsrail rejimiyle kurduğu ittifak doğrultusunda, Suriye hükümetini devirmek için tekfirci terör örgütlerini besleyip Türkiye ve Ürdün ile Katar topraklarında eğitip donattı. Mısır'da Selefi Vahhabi partiler ve örgütler aracılığıyla kargaşa ve terör estirerek, İhvanü'l Müslimin hareketine sızarak, bu hareketi parçalayarak askeri darbeyi destekledi. Suudi krallık rejimi Amerika'yı temsilen Suriye'de terör örgütlerini besleyip Suriye halkına yıkım ve katliamlar dayattı.
 
Amerika karşısında direnen İran İslam Cumhuriyeti ile Rusya ve diğer petrol üreticisi ülkeleri zayıf düşürmek, özellikle İran ekonomisine darbe indirmek ve İran İslam Cumhuriyeti'nin Suriye halkının tekfirci terörizme karşı savaşının desteklemesini önlemek amacıyla sinsi bir plan üzerine petrol arzını arttırıp, petrolü ucuz fiyatla dünya piyasalarına sürerek, petrol fiyatını düşürdü.
 
Suudi krallık rejiminin bu saldırgan ve batılı güçlerle Siyonist güç odaklarına hizmetkarlığına karşılık ağır bedel ödeme zorunda kaldı. Yemen halkına karşı savaşta kayaya çarptı ve yaptığı insanlık ve İslam dışı saldırılarına rağmen hezimete uğratıldı. Çok sayıda askerini de kaybetti. Askeri merkezleri Yemen ordusu ve Husi direnişçilerce imha edildi. Bütün bu gelişmeler Suudi krallık rejimini çöküşe doğru sürüklemektedir. Nitekim İMF raporlarına göre, Suudi Arabistan'ın yıl sonundaki bütçe açığı 100 milyar dolara varacaktır.
 
Seyid Rezi İmadi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-11-2015 07:55 - 785 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
09-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım