Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suudilerden ABD'ye Kudüs İçin Yeşil Işık
Filistin’in Siyonist İsrail rejimi tarafından işgali Nekbe günü ile anılırken Amerika büyükelçiliğini bugünde Kudüs’te taşıması ile İsraillilere yeni bir teminat vermektedir. Bununla birlikte Arap ülkeleri ile İsrail arasında da normalleşme süreci aynı şekilde devam etmekte.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-05-2018 09:17 - 473 Okunma
Amerika Başkanı Donald Turmp büyükelçiliklerini Kudüs’e taşıma sözünü yerine getirdiği gibi Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak da tanıyacağının sözünü de vermekte.
 
Tüm bunlara karşılık Arap ülkelerinden Amerika’nın büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına tepki olarak küçük çapta itirazlar yükseldi. Batı medyası, ABD’nin Kudüs hakkındaki kararına bazı Arap devletlerinin de onay verdiğini belirtmekte.
 
Arap rejimleri Trump’ın aldığı karara görünürde itirazlarını dile getirirken, ABD ve İsrail ile normalleşme süreçlerini aynı şekilde devam ettirmekteler.
 
Bununla birlikte BM’nin Trump’ın Kudüs hakkında aldığı karara itirazı Amerika tarafından veto edildi. Bu ise Amerika’nın uluslararası toplumun kararına ve ayrıca İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatının özel Kudüs toplantısına hiçbir önem vermediğini göstermektedir.
 
Amerika’nın büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına yönelik Arap dünyasında gördüğümüz en net mesaj hiç şüphesiz Suudi Arabistan veliahdı bin Selman’dan geldi. Amerikalı Yahudiler topluluğunun temsilcileri ile basına kapalı gerçekleştirdiği görüşmede Bin Selman, Filistinlilerin müzakere dışında bir seçeneklerinin olmadığını söyleyerek; “Filistinliler 40 yıl sonra ellerine geçen fırsatı iyi değerlendirmeliler. Biz onlara neyi önerdi isek ona muhalefet ettiler. Ya müzakere yapacaklar ya da sessiz kalacaklar” ifadelerini kullanmıştı.
 
Batı Asya uzmanı Ezam El Temimi, İslam dünyası ve uluslararası toplumun Amerika’ya göstermiş olduğu tepkilerin yetersiz olduğunu ve sonucu değiştirmeyeceğini belirterek; “Buna karşın Hamas, Tumrp’ın kararına açık bir tepki ortaya koyarak Gazze’de gerçekleştirilen geniş çaplı gösteriler ile bir baskı kurmaya çalışmıştır” dedi.
 
Ezam El Temimi, Suudi Arabistan’ın yaktığı yeşil ışık olmadan böyle bir kararın hayata geçirilmeyeceğinin belirterek; “Bugün dünyada büyük bir inkılabi ruh yeşermekte ve bu direniş ruhu bölgelere hakim olan İsrail gibi zalim rejimleri yok edecektir” şeklinde konuştu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-05-2018 09:17 - 473 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım