Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Taklit mercilerinden Halife rejimine kınama
İran’daki büyük taklit mercileri, Halife rejiminin Bahreyn Vifak cemiyeti genel sekreterini tutuklamasını kınayarak, onun bir an evvel serbest bırakılmasını istediler.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-01-2015 17:21 - 634 Okunma
Ayetullah Hüseyin Nuri Hamedani  Kum kentinde yayınladığı bildiri ile Halife rejimin şeyh Ali Salman’ı tutuklamasını kınadı. Ayetullah Hamedani Bahreyn’de Halife rejimi tarafından Müslüman halkın acımasızca katliam edilmesi, cami ve hüseyniyelerin tahrip edilmesi, Kur’an Kerim’in yakılması ve Şii din alimi şeyh İsa Kasım’a saygısızlığı, ifade özgürlüğünden yana olan halkın haklarının açıkça ihlali olduğunu belirtti.
Ayetullah Nuri Hamedani bir an önce şeyh Ali Salman ve diğer tüm suçsuzların hapisten serbest bırakılmasını isterken, tüm uluslar arası kuruluşlardan sessizliğe son vermelerini ve mazlum Bahreyn halkının haklarının çiğnenmesine dur demelerini istedi.
 
Bu arada Ayetullah Mekarim Şirazi de yayınladığı bildiride Şeyh Ali Salman’ın tutuklanmasına tepki ile Bahreyn yöneticilerinin, tüm özgürlükçüler ve Şiilerin nefretine sebep olacak eylemlerden kaçınması gerektiğini belirtti. Ayetullah Mekarim Şirazi bir an önce Şeyh Salman’ın serbest bırakılmasını isterken, Bahreyn halkı haklarının adalet çerçevesinde iade edilmesini istedi.
 
Tahran Cuma namazı geçici hatibi, Şeyh Ali Salman’ın tutuklanmasının halka ve yasalara aykırı olduğunu belirterek, Bahreyn Hükümetini Şeyh Ali Salman’ı serbest bırakması için uyardı.
Huccetulislam Sıddıki Tahran Cuma namazı hutbelerinin devamında Bahreyn El Vifak Hareketi genel sekreteri Şeyh Ali Selman’ın bu ülkenin güvenlik güçlerince tutuklanmasını hatırlatarak, “Bu halka ve yasalara karşı bir tavırdır, Bahreyn’de azınlık bir Sünni toplumun çoğunluk Şialar’a karşı olduğunu söylemek mümkün değildir. Bahreyn yönetimi ise yıkım, tutuklama ve halkı öldürmek ile bu hareketi durdurabileceğini sanıyor ama dört yıl geçmesine rağmen bu uyanış hareketi söndürülebilmiş değildir “ diye konuştu.
 
Ayrıca Huccetulislam Sıddıki “Bu konuda Bahreyn yönetimini uyarıyoruz, Bahreyn halkının yasalara ve evrensel değerlere dayalı haklı istekleri geç olmadan ve bu ülkedeki yöneticilerin de sonunun Rıza Şah, Mübarek ve bölgenin diğer zalimleri gibi olmadan bu istekleri dikkate almalarını istiyoruz” dedi.
ajanslar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-01-2015 17:21 - 634 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım