Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Taksim yine doldu taştı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-06-2013 09:18 - 865 Okunma

  Taksim Dayanışması yaptığı açıklamada, “Uğrunda mücadele edilen ‘üç beş ağacın‘ çok fazla dalı olduğu görülmelidir. Milyonlarca insanın öfkesinin bir anda ortaya çıkmadığı, yıllardır biriken bir tepkinin yansıması olduğu anlaşılmalıdır“ ifadelerine yer verdi.

Erdoğan’ın eylemcilerine yönelik suçlamalarına da yanıt veren Taksim Dayanışması, “Bizi marjinaller, illegaller diye karalamaya çalışsa da haklılığımızdan şüphe duyulamayacağının farkında. Kamusal bir alan olarak parkına ve meydanına sahip çıkanların, daha özgür bir ülke talep edenlerin vandalizmle, yıkıcılıkla, çapulculukla suçlanması hiç kimse için inandırıcı değil. ABD emperyalizmi ile kol kola olan bir hükümetin ‘faiz lobisine‘ kahramanlık taslaması ise komediden ibarettir“ eleştirisinde bulundu.

Taraftarlar yürüdü



Cumartesi akşamı da Beşiktaş futbol takımının taraftar grubu Çarşı'nın önderliğinde Beşiktaş ve Fenerbahçe takımlarının binlerce taraftarı Taksim Meydanı'na birlikte yürüdü.



Gezi Parkı eylemlerine destek veren diğer gruplarla birlikte on binlerce kişinin doldurduğu Taksim Meydanı, protestoların başlamasından bu yana en kalabalık saatlerini yaşadı.

Taksim'de şenlik havası hakimken polis, İstanbul'un Gazi Mahallesi'nde ve Ankara'da eylemcilere müdahale etti.

Gazi Mahallesi'nde barikat kuran grupla polis arasında arbede yaşandı. Polis biber gazı ve tazyikli suyla gruba müdahale ederken, protesto gösterisi düzenlemek isteyen grup da polise taş, havai fisek ve molotof kokteyli atarak karşılık verdi. Grup polisin müdahalesinin ardından dağıldı.
Ankara'da da gösteriler devam ediyor

Başkent Ankara'da da Gezi Parkı'ndaki olayları protesto için Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapatan gruba da polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Dün akşam saatlerinde polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan göstericiler daha sonra Atatürk Bulvarı'nda yeniden toplandı. Polis de göstericilere yeniden TOMA'larla tazyikli su sıktı. Ankara'da polisin müdahale etmediği Kuğulu Park'taki göstericiler ise Gezi Parkı eylemcilerine destek vermeye devam ediyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-06-2013 09:18 - 865 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım