Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Tarihin Mazlumu Hz. Ebu Talip (as)
Hz. Ebu Talip Tarihin Mazlumudur
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-06-2012 13:02 - 1938 Okunma

 

Hz. Peygamber (sav)’in Mekke döneminde en büyük hamisi, vefalı ve cefakâr amcası Hz. Ebu Talip (as) vefat yıl dönümünde düzenlenecek törenle anılacak.

 Türkiye ve dünyada ilk olarak kurulan ve kendi adıyla süslenen Hz. Ebu Talip Camiinde 17 Haziran Pazar günü bir anma etkinliği düzenleniyor.

İstanbul Başakşehir İkitelli’de bulunan Hz. Ebu Talip Camii imamı H. Ş. Ali Salmanlı programla ilgili bilgi verdi.

Ali Salman şunları söyledi: Sabır abidesi Hz. Ebu Talib’in, iki gün sonra da Hz. Peygamberimizin vefalı eşi Hz. Hatice validemizin vefatı dolayısıyla her yıl olduğu gibi matem meclisimiz olacaktır. Bu vesileyle Hz. İmam Mehdi (af)’ e,  müçtehitlerimize ve dostlarına tesliyet arz ediyorum.

Hz. Ebu Talip gerçekten bir sabır abidesidir. Sadece İslam ümmetinin değil bütün insanlığın ona vefa ve minnet borcu vardır.  İslam Peygamberi onun vesilesiyle şirkin ve düşmanların elinden kurtuldu dedi. Ali Salman, gençliğimiz bu konularda hizmet veren bir site kurdu. Sloganları ise şuydu: “Bir ömür adadığım, uğruna adanmış gençlik” .

İki yıldır bu gençlik Hz Ebu Talip (as) ve diğer konularda aktif hizmet vermektedir. Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyor ve başarı diliyorum.  Evet, bu adla dünyada kurulan ilk mescittir. Bununla da iftihar ediyoruz.

Hz. Ebu Talip gerçekten de tarihin mazlumudur. Emevi anlayışı taşıyanların perspektifinden O’nun imam getirmeden dünyadan göçtüğü söyleniyor.  Bu sözler boş bir iddiadan öte bir anlam taşımamaktadır.

Bununla ilgili Eski Diyanet İşleri Baş Danışmanı İslam tarihçisi Sayın Ali Akın hocamızın hazırladığı Hz. Ebu Talip ve Gizli Kalmış Gerçekler adıyla çok değerli bir eser bastırdık. Dileyenler o kitaba müracaat edebilirler.  

 Hz. Ebu Talip (as)’la ilgili bir takım çalışmaların olduğunu ifade eden H. Ş. Ali Salmanlı, O’nun imanıyla ilgili, Mısır, Suudi Arabistan, Türkiye, Lübnan, Irak, İran ve birçok ülkede kitaplar yazılmıştır. Onun hayatıyla ilgili kitapları topluyorum, ömür yeterse bunları özetleyerek bir kitap olarak çıkarmayı düşünüyorum. Ayrıca Hz Ebu taliple ilgili uluslararası bir Sempozyum da düşünüyoruz bunun ilgili bir altyapı çalışmamızda var.

 Bu Sempozyuma konuyla ilgili kitaplar yazan yazarları da davet etmeyi düşünüyoruz diye konuştu. Salman Pazar günü yapılacak olan anma etkinliğine herkesi davet ettiğini de sözlerine ekledi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-06-2012 13:02 - 1938 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım