Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Tekfirci Vehhabi zihniyet her şeyi yakıp yıkıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-01-2013 16:55 - 3059 Okunma

 Bölgede yaşanan son gelişmeler konusunda önemli açıklamalarda bulunan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz yine Vehhabi tehlikesine dikkat çekti.

Tekfirci Vahhabi anlayışın hakim olduğu Suudi Arabistan’da, Peygamber Efendimizin doğup büyüdüğü evin yerine otel yapıldığını söyleyen Özgündüz, “Vahyin geldiği, Cebrail’in gelip gittiği, Hz. Fatıma (as)’ın doğup büyüdüğü ve Peygamberimizin 28 yıl yaşadığı evi yıkıp, yerine tuvalet yaptılar. İslami eserleri yakıp yıktılar, şüheda mezarlarını, Peygamber evlatlarının mezarlarını yıktılar, dağıttılar. Şimdi de Afrika’yı yıkmaya başladılar. Önlerine gelen her yeri yıkıp dağıtıyorlar. Allah bu anlayışın şerrinden bütün Müslümanları korusun.” dedi.

Bu Caniliğe Kimse Sahip Çıkmamalı!

Tuzhurmatu’da, bir cenaze meclisine yapılan saldırıda 42 kişinin hayatını kaybetmesi dolayısıyla başsağlığı dileyen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Vahhabilerin Irak’ta sürekli bombalı eylemler yaptığını vurgulayarak, “Biz, orada Peygamber ve hanedanına sadık müminlere bombalı saldırı yaparak öldürenlere karşı, “Biz onlardan beriyiz, onlar bizden değildir, onlar ne Şii ne de Sünni olabilir, onlar ancak İngiliz ve Amerika’nın çocukları olabilir, Müslümanların başına bela olanlardan biz uzağız.” demek yerine, o katilleri koruma refleksi gösteriyorsak, burada bir sorun vardır.” dedi.

Bu konulara değinmesinin yer yer eleştirildiğini söyleyen Özgündüz, aynı inancı, aynı duyguları ve aynı düşünceleri paylaştığımız insanların suçsuz yere öldürülmesine sessiz mi kalayım diyerek, “Taziye meclisindeki insanların suçu nedir ki oraya bombayla saldırıyorsun? Çoluk-çocuk, kadın-erkek demeden insanlara saldırılıyor, milyon sayıda insan yaralanıyor, peki bunların katilleri neden korunuyor? Bunu söylemeyeyim mi ben? Irak hükümeti bu katilleri yakalayıp hapse gönderdiğinde de birileri sahip çıkıyor. Bu mezhebi bir konuysa, bu büyüklükte katliam yapanlar hangi mezheptendir? Böyle canilere sahip çıkmaktan bile insan utanır.” dedi.

Terör, Besleyenin de Başına Bela Olur

Terörün, kendisini kullanan ele de zarar verdiğini vurgulayan Özgündüz, bugüne kadar terörü besleyerek kar eden hiçbir devlet olmadığını söyleyerek: “Bakın, bir dönem Pakistan bunlara kucak açtı, şimdi Pakistan’ın da başına bela oldular. Askerlerini öldürüyorlar, hükümet binalarına, hükümet toplantılarına, halka saldırıyorlar, yüzlerce insanı öldürüyorlar. Terörün tabiatı budur, sen de beslersen, seni de yer. Bakın, bu terör bir gün bizim de başımıza bela olacak, bugün yaşadığımız terör, onun yanında hiç kalacak. Çünkü bunlar askerle savaşmıyor, tarihi eserlere, halkın toplandığı yerlere, ibadethanelere ve mezarlara saldırıyor.

Bölgede, teröristi besleyip, terörden masum kalan bir ülke bana gösterebilir misiniz? Amerika destekliyor, onun da başına bela oluyor. Terörü besleyip karlı çıkan bir ülke olamaz. Haksız yere masum insanların kanı akıyor, o kan yerde kalmaz!

Teröre destek durmak, teröre mezhep aramak ayıptır! Teröristin Şii’sine de Sünni’sine de, Hristiyan’ına da, Budist’ine de, hepsine lanet olsun! Masum insanlara saldıranlara din savunması  yapılır mı? Buna sahip çıkılır mı? Seninle eğer bir müştereği varsa bundan sadece utanç duymalısın.

Teröristler, emperyalistler bölgeyi iyi talan etsin diyen, Şii-Sünni kavgası, Arap-Acem kavgası, Türk-Kürt kavgası çıkaranlara Allah lanet etsin.” dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-01-2013 16:55 - 3059 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım