Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Telleri yıkıp Kobani'ye geçtiler
Sınırda alarm
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-09-2014 08:08 - 1088 Okunma

 IŞİD’in Kobani’ye saldırıları 10. gününü geride bırakırken çatışmalar Türkiye sınırına 1 kilometre mesadeki Siftek ve Zorova köyleri arasına yoğunlaştı. Türkiye sınırına 100-150 metre mesafedeki şiddetli çatışmalar, tedirginliğe yol açtı. Sınırda nöbet eylemi yapanlar ve Kobanililer, çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında telleri aşarak Kobani’ye gitti. Asker ve polis gaz bombalarıyla müdahale etti.

IŞİD’in, Suriye’nin kuzeyinde PYD’nin kontrolündeki Kobani kantonuna yönelik saldırısı 10. günü geride bıraktı. Kobani çevresindeki çatışmalar, önceki gece iyice tırmandı. IŞİD, Kobani’nin güney ve doğusundaki cephede saldırılarını sıklaştırdı. Havanın kararmasıyla birlikte IŞİD tarafından atılan izli mermilerin ışığı gece boyunca Türkiye sınırından da izlendi. Tansiyonun yükseldiği sınır hattında güvenlik önlemleri artırılırken, önceki günlerde Kobani’nin Siftek köyünde bulunan IŞİD militanları yaklaşık 1 kilometre ilerleyerek Zorova köyüne ulaştı. Suruç’un Karaca köyünün karşısında yer alan Zorova köyünde YPG ve IŞİD arasında çatışmalar yoğunlaşırken, sık sık duyulan patlama ve silah sesleri yöre halkını ve Kobanilileri tedirgin ett.

Havan mermisi düştü

Kobani’de devam eden çatışmalar nedeniyle 1 havan mermisi dün sabah saat 08.40 sıralarında Suruç’un Karaca köyü yakınlarına düştü. Bunun üzerine TSK angajman kuralları çerçevesinde misliye karşılık verdi. TSK’den yapılan açıklamada, olayda herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmediği vurgulandı.
Sınırda çatışma izliyorlar

Türkiye’nin hemen karşısında yaşanan bu çatışmanın yoğunlaşması üzerine öncek günden itibaren anılan bölgedeki mevzi nöbetleri iptal edilmiş, bunun yerine sınır hattına zırhlı araçlar konulmuştu. Askerlerin boşalttığı mevziler ise çatışmaları izleyen gazeteciler ve siviller için korunak görevi gördü. Bölgenin çevresindeki Türkiye tarafında kalan tepelerin üstü ise meraklılarla doldu. Türkiye’ye sığınanKobanililer, dün Yumurtalık bölgesinden Türkiye’ye geçişlerini sürdürdü. Zırhlı araçlarla yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı Yumurtalık bölgesinden dün öğle saatlerinden itibaren geçişlerine izin verilen çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Kobanililer, araçlarla Suruç ilçe merkezine götürüldü.

160 bin sığınmacı

AFAD Başkanı Fuat Oktay ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Carol Batchelor, IŞİD tehdidinden kaçanların Türkiyeye giriş yaptığı
bölgede incelemelerde bulundu. Oktay, sığınmacı sayısının 160 bine yükseldiğini belirterek uluslararası kamuoyundan destek istedi. (Cumhuriyet)

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-09-2014 08:08 - 1088 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım