Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Terör örgütleri Humus'ta okulu hedef aldılar
45 çocuk hayatını kaybetti
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-10-2014 07:04 - 1238 Okunma

 HOMS –  Suriye'nin Humus kentinin Akrame semtindeki iki ilkokula intihar saldırısı düzenlendi. Saldırılarda çoğunluğu çocuk 45 kişi yaşamını yitirdi, en az 70 kişi de yaralandı.

Terör örgütleri Masum insanları hedef almada sınır tanımıyor.   Homs Kentinin İkrime Semtinde çocukları hedef alan gaddar bir vahşetle okuldan çıkışlarına denk bir saatte semtteki okul bölgesinde bomba yüklü iki aracı havaya uçurdular.

Homs Valiliğinde bir kaynak teröristlerin çocukların okul paydos saatine denk düşürdükleri bombalı eylemlerinde çoğu çocuk olmak üzere 32 kişinin şehit, büyük çoğunluğu yine çocuk olmak üzere 115’dan fazla kişinin de yaralı düştüklerini belirtti. Kaynak yaralıların aralarında isabetleri ağır olanların bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak teröristlerin ilk önce Akrema el Cedide İlköğretim Okulu önünde bomba yüklü bir aracı havaya uçurduklarını, ardından intihar eylemcisi bir teröristin Akrema el Mahzumi İlköğretim Okulu önünde ikinci bir bombalı aracı havaya uçurduğunu ifade etti.

Teröristlerin ilk bombalı araçta her biri 7 kg oldukça şiddetli etkiye sahip C-4 patalıyıcı içeren 3 adet mutfak tüpü ile havaya uçurulduğunu aktaran kaynak; terör çetelerinin mümkün olduğunca çok sayıda vatandaşı öldürmek için iki eylemi kısa aralıklarla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başbakan Vail el Halaki, SANA’ya yaptığı açıklamada bu korkak saldırıları gerçekleştirenlerin “kinlerini ve cani düşüncelerini, bilgilenmemeleri için sevgili çocuklarımıza yönelmişlerdir” ifadelerinde bulundu.



Terörist saldırıların dirençli Suriye halkını bu tekfirci terör örgütleriyle mücadeleden alıkoymayacağını kaydeden Halaki, teröristlerin kahraman ordu ve emniyetimizin zaferleri karşısında hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Terörün güvenlik ve istikrarı geri getirmek için Suriye halkının ısrarını güçlendirdiğini belirten Halaki, “Okullarımız bilginin minaresi, karanlık tekfirci düşünce karşısında geçilmez kale olarak kalacak” dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-10-2014 07:04 - 1238 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım