Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Terör şebekeleri Şam savaşında çökertildi
Suriye halkın işbirliği ile terör gurupları tamamen ablukaya alındı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-04-2013 12:05 - 938 Okunma

 El-Kuds el-Arabi gazetesinin Şam muhabiri Kamil Sakr, Suriyeli muhaliflerin başkent Şam'ı ele geçirmek için başlattıkları beşinci savaştan da mağlup olarak çıktığını, Şam'daki her şeyin yönetimin lehine geliştiğini söyledi.

Sakr, muhalif aktivistlere dayandırdığı haberinde, Suriye Ordusu'na karşı zorlukla mücadele edildiğinin gizlenmediğini, Modamiye, Daraya, Berza, el-Guta, Duma ve el-Kadem dahil Şam'ın banliyölerindeki ÖSO birliklerinin Suriye Ordusu'na karşı mücadele edebilmesi için silah ve mühimmata ihtiyacının olduğunu belirtti.

Habere göre Suriye Ordusu, Şam Havaalanı için en büyük tehdidi oluşturan Kafrin, Utaybe, Harran ve el-Avamid köylerini, ÖSO güçlerinden geri almayı başardı. Doğu el-Guta'da ise yüzlerce silahlı, Suriye Ordusu tarafından kuşatma altına alınıp, her türlü lojistik destekle bağlantıları kesilirken, silahlı militanların cep telefonlarına gönderilen mesajlarla silah bırakarak teslim olmaları istendi.

Birçok kez teşebbüste bulunmasına rağmen yoğun güvenlik önlemlerinden ötürü Şam merkezine giremeyen muhalif askeri güçler, bir hafta önce şehir merkezlerine havan toplu saldırılar düzenlemeye başlamıştı.



Öte yandan Suriye ordusu  dün yayınladığı bildiride; Suriye Arap Cumhuriyeti ordusundaki kahraman askerimizin Nusra Cephesi ve NATO’nun kiralık katilleri ve teröristlerine karşı vatan onuru ve vatandaşların haysiyetlerini savunmada asil görevlerini yumuşamayan bir azimet ve tereddüt bilmeyen bir kararlıkla sürdürdüğünü belirtti.

SANA’nın bir nüshasını aldığı bildirisinde Komutanlık; Şam kırsalındaki bölgeleri terörden kurtarma planı çerçevesinde kahraman askerlerimizin Dareyya Bölgesinde gerçekleştirdikleri başarılar ardından silahlı kuvvetlerimizin Cumartesi günü onurlu halkın işbirliği ile Doğu Ğuta Bölgesinde nitelikli bir operasyon gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Operasyonda silahlı kuvvetlerimizin Doğu Ğuta Bölgesinin tamamını sıkı bir çembere aldığını kaydeden Komutanlık; kahraman askerlerin bu bölgeyi kaçan ve saklanan teröristlerden temizleme operasyonlarını başarıyla sürdürdüğünü vurguladı.

Komutanlık silahlı kuvvetlerimizin vatanın her karış toprağında güven ve istikrarı yeniden sağlama yolunda Şam kırsalının tümünü teröristlerden temizleme azim ve kararlılığında olduklarının altını çizdi.

Suriye Arap ordusu kahramanlarının teröristlere karşı savaşında meydanlarda sağladıkları başarıları ilan etmeyi sürdürme özeninde olduğunu belirten Komutanlık; silahlı kuvvetlerimizle gösterdikleri işbirliğinden dolayı onurlu ve yurtsever vatandaşlarımıza şükranlarını ifade etti.

Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı bildirisinin sonunda; muhtelif şekillerde oyuna getirilerek silah taşıyanları daha önce başkaları yaptıkları gibi silahı bırakma ve doğru yola gelmeleriyle kanuni sorunlarının çözümlenmesi fırsatından faydalanmaya çağırırken, daha önce çok sayıda kişinin böyle bir fırsattan faydalandığına ve kanların akıtılmasına son verdiklerine dikkat çekti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-04-2013 12:05 - 938 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım