Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Terör Suriye'yi Yeniden Vurdu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-06-2012 16:39 - 935 Okunma

Suriye’de törör örgütleri yeni ve korkunç bir katliam daha gerçekleştirildi.

Hama kenti yakınındaki iki köyde yaklaşık 100 kişi öldürüldü. Yarısı kadın ve çocuklardır. Bazıları kesilerek öldürüldü veya ateşe verildi.

Suriye devlet televizyonunun bildirdiğine göre Suriye ordusu savaşçıların hücumuna uğrayan köy sakinlerinin imdadına yetişti ama maalesef o zamana doğru pekçok siviller savaşçılar tarafından öldürüldü. Ordu iki köyden birinde barınan teroristlere karşı atağa geçti. Çarpişma sırasında tüm teroristler öldürüldü.

Suriye Ulusal Konseyi hükümete bağlı birlikleri katliam düzenlemekle suçlıyarak elinde,  Beşşar Esad rejiminin sivillere karşı yeni hücumlar yapılmasını planladığını gösteren verilerin bulunduğunu bildirdi. Muhalefetin bildirdiğine göre yeni hücumlar sırasında bombalı araçlar kullanılacak. Bu, öldürmeler için suçu ayaklananların üstüne  atmak için yapılacak.

Hama bölgesindeki katliam son iki hafta içinde yer alan ikinci yığınsal katliam oldu. 25-26 Mayısta Humus eyaletindeki Hula kasabasında 100-ü aşkın kişi yaşamını yitirdi. Birçokları, bu arada kadınlar ve çocuklar  ensesinden vurularak veya kesilerek öldürüldü. O zaman da muhalefet bu feci olay için suçu Şam’a yükledi, Şam ise katliamın savaşçılar tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Rus haber ajansının haberine Stratejik değerlendirmeler ve analiz Enstitüsünden eksper Sergey Demidenko “Rusya’nın Sesi” radyosuna verdiği demeçte bu hususta şunları söyledi:

Büyük sayıda provokasyonlar yapılıyor.   Belki  Hula ve Hama katliamları da birer provokasyon idi. Durum son derecede karışıktır.  Açıktır ki Esad’ı ve ülkedeki laik rejimi devirmek için ileride de çabalar harcanacak. Basra Körfezi bölgesindeki kırallar ve islamcılar bununla yetinmeyecekler. Onlar Esad’ı ortadan kaldırmaya çalışacaklar. Çünkü Esad rejimi bugün Arap dünyasında onların bir tek karşıtıdır.  Davranış eğilimi belirlendi. Bazı rejimler Arap dünyasında lider olmak çok istiyorlar. Bunun için de Suriye’yi çökertmek için çabalar harcanıyor.

Suriye’de bulunan Birleşmiş Milletler gözlemciler grubu iki hafta önce Hula kasabasında yer alan katliama ilişkin raporu önümüzdeki günlerde yayınlamak niyetindedir. Anlaşılan dün yer alan yeni katliamdan sonra Birleşmiş Milletler misyonu tarafından yeni bir soruşturma yapılması gerekecek. Belki her iki katliam bir davada birleştirilecek.  Gerçek saptanacak mı? Suçlular cezasını görecekler mi? Bu sorular hala cevapsız kalıyor. (  (Rr     Rrrrru R

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-06-2012 16:39 - 935 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım