Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
TOBB Başkanı: ABD'nin İran'a yaptırımları Türkiye'ye zarar vermesinden endişeliyiz
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yeniden yaptırım uygulanmaya başlanacağını 8 Mayıs’ta açıkladığı hatırlatılarak, “ABD’nin KOEP’ten çekilme kararının ardından İran’a yönelik uygulanacağı açıklanan yaptırımlar ülkemiz bakımından önem arz etmektedir” denildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-07-2018 09:33 - 1063 Okunma
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yeniden yaptırım uygulanmaya başlanacağını 8 Mayıs’ta açıkladığı hatırlatılarak, “ABD’nin KOEP’ten çekilme kararının ardından İran’a yönelik uygulanacağı açıklanan yaptırımlar ülkemiz bakımından önem arz etmektedir” denildi.
 
 Uygulamaya konulabilecek yaptırımlardan Türkiye’nin zarar görmemesi amacıyla gerekli çalışmaların yürütüldüğüne de dikkat çekilerek, “ABD’li muhataplarımızla temaslarımız sürdürülmektedir. Bu çerçevede, 20 Temmuz günü ülkemizi ziyaret eden ABD heyetiyle görüşmelerde bulunulmuştur” denildi.
 
 Dışişleri açıklamasında İran’ın gerek ekonomik ve ticari ilişkiler, gerekse enerji ithalatı bakımından önemli bir komşu olduğuna dikkat çekilerek, “Bu nedenle ABD’nin bu alanda uygulayacağı yaptırımlar yakından izlenmeye devam edilecektir ve Türkiye olarak bu yaptırımlara katılmayacağı” görüşüne yer verildi.
 
 Türkiye basını bir Amerikan heyetinin İran aleyhinde yaptırımlara katılması için dün Türkiye'de bir dizi temaslarda bulunduğunu yazmıştı.
 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "İran'a uygulanacak yaptırımların Türkiye ekonomisine vereceği zararı endişeyle karşılıyoruz.  dedi.
 
 Hisarcıklıoğlu, ABD'nin terörizmin finansmanıyla mücadeleden sorumlu Hazine Bakan Yardımcısı Marshall Billingslea ve beraberindeki heyetin katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen, ABD'nin İran politikası ve yaptırımlar konusunda Türk özel sektörünü bilgilendirme toplantısında, Türkiye'nin hassasiyetlerini anlattı.
 
 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri ile İran arasında 2015'te varılan uzlaşma sonucu İran'la iş yapmanın önündeki engellerin kaldırıldığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, "Biz yine bu salonda, bu anlaşmayı ve muhtemel etkilerini konuşmuştuk ancak aradan çok kısa bir süre geçtikten sonra ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını tekrar konuşuyor olmak bizim için üzücüdür. İran, Türkiye'nin en önemli bölgesel ticaret ortaklarından ve önemli enerji tedarikçilerindendir" diye konuştu.
 
 Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin Orta Asya ticaretinde ve hatta Fars Körfezi ülkelerine ulaşımında İran'ın ana transit ülke konumunda olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
 "İran'a uygulanacak yaptırımların Türkiye ekonomisine vereceği zararı endişeyle karşılıyoruz. Geçmişte, Irak ve İran'a uygulanan benzer yaptırımlardan en büyük zararı Türkiye görmüştür."
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-07-2018 09:33 - 1063 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım