Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Trump'ın sözleri yine boş çıktı, ABD'den tehdit açıklamaları sürüyor
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Hava Yarbay Mike Andrews : Değişen bir şey yok... Türkiye'nin Rus yapımı hava ve füze savunma sistemi F-35 programıyla uyumsuzdur. Türkiye'nin iki sisteme birden sahip olmasına izin verilemez
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-07-2019 14:26 - 560 Okunma
ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan Japonya'da düzenlenen G-20 zirvesi kapsamında biraraya geldi. Cumartesi günü gerçekleşen görüşmenin gündeminde Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alması vardı. Şuana kadar Türkiye'yi yaptırımla tehdit eden Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama yönetiminden Patriot almak istedi fakat izin verilmedi. Obama döneminde Türkiye'ye adil davranılmadı. Bu konu karışık ve çok boyutlu bir konu. Farklı çözümler arıyoruz. İnsanlara adil davranmak zorundasınız" ifadesini kullandı.
 
Görüşme sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Türkiye'ye yaptırım uygulamayacaklarını Trump'tan da dinlemiş olduk " dedi.
 
ABD'den tehdit açıklamaları sürüyor
 
Ancak Japonya'dan gelen bu mesajlara rağmen ABD makamları Türkiye'yi tehdit etmeye devam ediyor.
 
ABD'li yetkililer, Beyaz Saray'ın Türkiye'ye yaptırım uygulama ve F-35 programından çıkarma planında şu ana kadar bir değişiklik olmadığını belirttiler.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de "ABD, S-400'ü satın alması halinde CAATSA kanunu dolayısıyla yaptırımlara maruz kalacağını, F-35 programının satın alma ve sanayi paylaşımı unsurlarına katılımının askıya alınması dahil son derece ciddi ve olumsuz sonuçlarla karşılaşacağını Türkiye'ye tutarlı ve net şekilde belirtti" dedi.
 
Bir açıklama da ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Hava Yarbay Mike Andrews yaptı ve "Değişen bir şey yok... Türkiye'nin Rus yapımı hava ve füze savunma sistemi F-35 programıyla uyumsuzdur. Türkiye'nin iki sisteme birden sahip olmasına izin verilemez" dedi.
 
"Yaptırım uygulanmaması imkansız"
 
Geçtiğimiz hafta İstabul'a gelerek S-400 konusuyla ilgili görüşmeler yapan ABD'li senatör Lindsey Graham ise Trump'ın Erdoğan'a 'S-400'lerin alımının tamamlanması durumunda yaptırım uygulanmayacağını söylediği bir konuşmanın yapıldığına dair şüpheleri olduğunu' söyledi.
 
Graham, "Şu anda Türkiye'deyim ve Türk medyasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Başkan Trump'ın görüşmelerinde S-400'leri aktive etseler bile yaptırım uygulamamak için bir yol bulacaklarını' söylediğini iddia ediyor. Böyle bir konuşmanın yapıldığına dair şüphelerim var. Bizim kanunlarımıza göre bu imkansız. Türkiye Rusya'dan S-400 füze bataryalarını alır ve aktive ederse, kanunlarımızca yaptırım uygulanır. Ayrıca birkaç gün önce Türkiye'nin Rus S-400 füze bataryalarını aktive etmesi durumunda F-35'lerin Türkiye'ye satışını yasaklayan bir düzenlemeyi geçirdik Senato'dan. Aynı anda F-35 teknolojisini Türkiye'ye transfer etmemiz ve Rus füze bataryalarını almalarına izin vermemizin hiçbir yolu yok. Bu bizim platformumuzu tehlikeye atar." dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-07-2019 14:26 - 560 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
21-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım