Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
TSK, Cerablus ve Keklice'ye askeri harekat başlattı 224 hedef vuruldu.
TSK SAVAŞ UÇAKLARI IŞİD HEDEFLERİNİ BOMBALIYOR.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-08-2016 08:14 - 1785 Okunma
Bu sabah son dakika haberi sınırdan geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve ABD'nin başını çektiği koalisyon hava kuvvetleri, Cerablus bölgesinin IŞİD'den temizlenmesi için Suriye topraklarında operasyon yapıyor.
Terörist örgüt IŞİD'in Suriye topraklarından Türkiye ile doğrudan temas kurduğu son nokta olan Cerablus'a gece saatlerinde operasyon başladı Cerablus ayrıca hem Türk savaş uçakları tarafından bombalandı hem de 224 topçu atışıyla vuruldu. F-16'lar Cerablus'un yanı sıra Keklice bölgesindeki IŞİD hedeflerini de bombalıyor. Suriye topraklarındaki 12 hedeften 12'si tam isabetle vuruldu. Türkiye tarafında konuşlu bulunan tanklarla da Suriye tarafındaki anlık çıkan ve görünür IŞİD hedefleri ateş altına alındı.
Askeri harekat kapsamında ilk olarak saat 04:00 sıralarından TOPÇU ve ÇNRA atışları başlatıldı, saat 04:05'de daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makinaları geçitler açılmaya başlandı, saat 05:45'te TOPÇU ve ÇNRA atışları sona erdi. Bu atışlar sonucunda tespit edilen toplam 63 hedefe 224 atım yapıldı. Hava harekatına Türk F-16'ları katıldı.
 
İlk hava harekatının ise saat 06:08'de başladı. saat 06:08, saat 06:10 ve saat 06:30 hava harekatlarının yapıldığı belirtildi. Askeri kaynaklar ayrıca şu an için kara harekatının başlamadığını ve geçit açma faaliyetleri devam ettiğini belirtti.
 
Askeri harekat nedeniyle Gaziantep Valiliği'nce bazı yerler, Özel Güvenlikli Bölge ilan edildi.
 
TSK SAVAŞ UÇAKLARI IŞİD HEDEFLERİNİ BOMBALIYOR
 
Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesindeki terör örgütü IŞİD hedeflerini bombalamaya başladı
 
Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNR) gerçekleştirilen yoğun topçu atışının ardından savaş uçaklarıyla bölge bombalandı. Operasyonda, önceden belirlenen IŞİD hedefleri etkisiz hale getirildi.
 
TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.
 
Cerablus bölgesindeki IŞİD unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapılıyor. TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.
 
IŞİD ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.
 
ASKERİ KAYNAKLAR: 12 HEDEFİN TAMAMI VURULDU
 
Askeri kaynaklar, 07.50 itibariyle Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedeften 11'inin tam isabetle vurulduğunun teyit edildiğini açıkladı.
 
Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada, harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde ve Kuvvet Komutanlıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesinin harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunduğu vurgulandı.
 
Ayrıca, "07:50 itibariyle Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedeften 11'inin tam isabetle vurulduğu teyit edildi"denildi.
 
Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-08-2016 08:14 - 1785 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım